Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το πρόγραμμα stock option του ΟΤΕ και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, καθώς και οι εξελίξεις στις συζητήσεις του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το πρόγραμμα stock option του ΟΤΕ και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, καθώς και οι εξελίξεις στις συζητήσεις του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ενέργεια: Αύριο υπογράφεται στην Αθήνα, από Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία, η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Οι διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2007, με στόχο στις αρχές του 2008 να ξεκινήσει η κατασκευή του.

ΟΤΕ: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα κινήτρων με τη μορφή της παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που έχει ποτέ δρομολογηθεί προωθεί τώρα ο ΟΤΕ για 230 στελέχη της ανώτατης διοίκησης και της υψηλής ιεραρχίας, με κόστος που θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ σε μία τριετία, γράφει η ”Καθημερινή”. Το σχέδιο stock option, που εγκρίθηκε προ μηνός από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, θα υλοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετοχών και θα χορηγηθούν δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση 4,5 εκατ. μετοχών, ή για το 0,9% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Μυτιληναίος: Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με την ισπανική Endesa, ώστε να προχωρήσει η δημιουργία της κοινής εταιρίας στο χώρο της ενέργειας, όπως έχει προαναγγελθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Ημερησία”, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ενδέχεται να ακολουθήσει και η υλοποίηση του φημολογούμενου σχεδίου συγχώνευσης της Μυτιληναίος με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, με ανταλλαγή μετοχών.

Εν τω μεταξύ, με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου έκλεισε η υπόθεση αποζημίωσης του ομίλου Μυτιληναίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για την υπόθεση της επένδυσης στο Κοσσυφοπέδιο. Το ποσό που επιδικάστηκε υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Σκληρή μάχη για τον ανάδοχο του διαγωνισμού που θα αναλάβει την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες από το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον μιλούν για ασφυκτικές πιέσεις στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών, προκειμένου το αποτέλεσμα της αξιολόγησης να οδηγεί στον αποκλεισμό των δύο από τις τρεις εταιρίες, σύμφωνα με το ”Βήμα”. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των προσφορών έγινε τον Ιανουάριο 2006, με διάρκεια ισχύος τους εννέα μήνες, ωστόσο δόθηκε παράταση στην αξιολόγηση των προσφορών, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου.

ΔΕΗ: Προσφυγή στον διαγωνισμό για τη μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι κατέθεσε χθες ο όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος με προηγούμενη επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας καθώς και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις του για τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού και ζητούσε να προχωρήσει η Επιχείρηση σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Τράπεζα Πειραιώς: Σύμφωνα με πληροφορίες, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την Πειραιώς, η τράπεζα φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της ουκρανικής τράπεζας Forum Bank, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται μέχρι τα μέσα Απριλίου και εκτός απροόπτου να έχει κλείσει η συμφωνία.

Αγροτική Τράπεζα: Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η τιτλοποίηση δανείων και η αύξηση της συμμετοχής στην ΑΙΚ Bank αποτελούν τις προτεραιότητες της διοίκησης της ΑΤΕbank, όπως αναφέρθηκε χθες κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ομίλου σε ξένους θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές.

Ρόκας: Πτώση της τάξης του 6,2% εμφάνισε το 2006 ο κύκλος εργασιών της Ρόκας, καθώς διαμορφώθηκε στα 50,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα κέρδη του ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά, κατά 77,9%, κυρίως λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών στον τομέα της ενέργειας

Χαλκόρ: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διάθεση, με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών, 18 εκατ. μετοχών της Χαλκόρ, που αντιστοιχούν στο 17,8% της εταιρίας, από τη Βιοχάλκο και δύο θυγατρικές της, τη Διατούρ Α.Ε. Διαχειριστική και Τουριστική Ανώνυμος Εταιρεία και την Alcomet Α.Ε. Η τιμή διάθεσης καθορίστηκε στα 5 ευρώ ανά μετοχή. Η ιδιωτική τοποθέτηση καλύφθηκε πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 18 εκατ. μετοχές, περίπου 2,5-3 εκατ. κατέληξαν σε Έλληνες θεσμικούς, 10% περίπου σε hedge funds και τα υπόλοιπα σε ξένους θεσμικούς.

Σοφοκλέους: Τον Ιούνιο αναμένεται να έχει παραδοθεί από την τεχνική εταιρία Βωβός το νέο ιδιόκτητο κτίριο της ΕΧΑΕ όπου θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της. Το νέο κτίριο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών, στον Βοτανικό. Το κτίριο της ΕΧΑΕ ανεγείρεται αυτή την περίοδο με τη μέθοδο της αντιπαροχής, ενώ η ΕΧΑΕ θα λάβει συμπληρωματική παροχή σε χρήμα, η οποία ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v