Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFSF: 7πλάσιο spread στην έκδοση 3ετούς ομολόγου

To EFSF θα πωλήσει 3ετή ομόλογα με spread επιτοκίου σχεδόν επτά φορές υψηλότερο σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση που είχε γίνει πέρσι, εξαιτίας της επιδείνωση της ψυχολογίας για την ευρωζώνη.

EFSF: 7πλάσιο spread στην έκδοση 3ετούς ομολόγου
To European Financial Stability Facility θα πωλήσει 3ετή ομόλογα με spread επιτοκίου σχεδόν επτά φορές υψηλότερο σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση που είχε γίνει πέρσι, εξαιτίας της επιδείνωση της ψυχολογίας για την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ταμείου διασώσεων, που επιβεβαιώνει προηγούμενες πληροφορίες του Bloomberg, το ομόλογο Φεβρουαρίου 2015 αποτιμήθηκε στο 1,625% με επιτόκιο 40 μονάδες βάσης υψηλότερο από το mid-swap rate. Το mid-swap είναι το μέσο σημείο ανάμεσα στις τιμές bid και offer στις συναλλαγές swap.

Σε αντίστοιχη δημοπρασία του Ιανουαρίου 2011, το EFSF είχε πληρώσει spread έξι μονάδες βάσης για την πώληση ομολόγου 5 δισ. ευρώ λήξης Ιουλίου 2016.

Το EFSF ανακοίνωσε ότι προσέλκυσε προσφορές για σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ.

Κατά τους αναλυτές οι προσφορές είναι συγκριτικά περιορισμένες, ειδικά με βάση το ελκυστικό yield spread που δίνεται και δείχνουν ότι το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης χάνει την «λάμψη» του ως εκδότης ομολόγων.

Χθες γνωστοποιήθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέθεσε στις Credit Suisse, Deutsche Bank και Societe Generale τη δημοπρασία ομολόγων τριετούς διάρκειας, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών του EFSF να προσφέρει στους επενδυτές μεγαλύτερες διάρκειες ομολόγων, ενώ στόχο έχει να βοηθήσει στην χρηματοδότηση των πακέτων διάσωσης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v