Πρόστιμο 25 εκατ. δολ. από τη SEC στην JP Morgan

Το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων θα κληθεί να καταβάλει η χρηματιστηριακή μονάδα της JP Morgan Chase, που της επιβλήθηκε από την SEC, αναφορικά με τον καταμερισμό των μετοχών δημόσιας εγγραφής σε μεγάλους πελάτες της.

Πρόστιμο 25 εκατ. δολ. από τη SEC στην JP Morgan
Πρόστιμο ύψους 25 εκατ. δολαρίων επέβαλε η SEC στην χρηματιστηριακή μονάδα της JP Morgan Chase, καθώς παραβίασε κανονισμούς που αφορούν στον καταμερισμό μετοχών δημόσιας εγγραφής στους μεγάλες πελάτες.

Ειδικότερα, η JP Morgan Securities συμφώνησε να μην παραβιάζει τους κανονισμούς που αναφέρονται στον καταμερισμό των μετοχών από δημόσιες εγγραφές, ενώ παράλληλα διευθέτησε αντίστοιχη κατηγορία από την SEC, καταβάλλοντας το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων.

Στην αναφορά της SEC, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορούσε την JP Morgan Securities ότι παραβίασε συγκεκριμένους κανονισμούς προσπαθώντας -και κατορθώνοντας- ορισμένοι πελάτες της να λάβουν τις περισσότερες από τις μετοχές μιας δημόσιας εγγραφής.

Χαρακτηριστικό είναι πως η χρηματιστηριακή συμφώνησε να καταβάλει το ποσό, χωρίς να αποδέχεται ή να διαψεύδει τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v