Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασε και περιοδεύει στο Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα

Η Γαλλία σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων. Την ημέρα της εθνικής εορτής (14 Ιουλίου) έφθασε η Φλόγα στην πόλη που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Τιερί Ανρί.

Εφτασε και περιοδεύει στο Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα

Μέσα στο πέλαγος των δυσάρεστων ειδήσεων της διεθνούς επικαιρότητας (πόλεμοι, απόπειρα κατά Τραμπ), η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε χθες στα Ηλύσια Πεδία, ως «ελπίδα ομορφιάς και θύμησης» κάποιων ξεχασμένων από πολλούς ιδανικών.

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Τιερί Ανρί, που οι Γάλλοι δεν τον ξεχνούν παρά το πέρασμα κοντά 26 χρόνων από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υποδέχθηκε τη Φλόγα στη λεωφόρο Ηλυσίων παρουσία της δημάρχου Παρισίων Αν Ινταλγκό. Ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής ήταν και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην πορεία της Φλόγας προς τα πιο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας.

Στη Βαστίλη την τίμησαν δύο κορυφαίοι χορευτές της Όπερας μπροστά σε 200 ερασιτέχνες χορευτές, εν μέσω χειροκροτημάτων του κόσμου που δεν έκρυβε τη συγκίνησή του. Στο Κοινοβούλιο υποδέχθηκε τη Φλόγα ο γηραιότερος όλων, ο βουλευτής Ζαν Τουρκό, 107 ετών.

Πέρασε στη συνέχεια στη Σορβόνη, απ' όπου ξεκίνησε άλλωστε η ιστορία των Αγώνων: Το 1894 παρουσία του Πιερ ντε Κουμπερτέν έγινε εκεί το συνέδριο για την αναβίωση των Ολυμπιακών. Εκεί δημιουργήθηκε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και, δύο χρόνια αργότερα, η Αθήνα φιλοξένησε την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα.

Ακολούθησαν και πολλοί άλλοι σταθμοί όπως: Λούβρο, Πάνθεον, οι μεγάλες λεωφόροι, το Πολιτιστικό Κέντρο Πομπιντού, καθώς και η Παναγία των Παρισίων, η οποία μετά την τρομακτική πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 ετοιμάζεται ν’ ανοίξει εκ νέου για το κοινό τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σήμερα 15 Ιουλίου η Φλόγα ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της παρισινής περιοδείας της, νωρίς το πρωί, από τις νέες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, περνώντας μέσα από τις λαϊκές γειτονιές του 18ου διαμερίσματος και προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση στους κατοίκους. Ανέβηκε στον λόφο της Μονμάρτρης για να κατέβει στη συνέχεια στην Αψίδα του Θριάμβου και να καταλήξει στην πλατεία της Δημοκρατίας (Ρεπουμπλίκ), που θεωρείται η κατ’ εξοχήν πλατεία του λαού.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v