Ρωσία: Εγγυημένη η πυρηνική ασφάλεια στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

«Εχουν γίνει έργα υποδομής που μας επιτρέπουν να κατοχυρώσουμε την ασφάλειά μας στις επερχόμενες δεκαετίες», δήλωσε άνθρωπος κλειδί στον τομέα του ελέγχου εξοπλισμών. «Καθήκον να αποτρέψουμε τη διολίσθηση στο πυρηνικό χάος».

Ρωσία: Εγγυημένη η πυρηνική ασφάλεια στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης στον έλεγχο των εξοπλισμών δήλωσε ότι η Ρωσία έχει σημειώσει προόδους στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, οι οποίες θα μπορούν να της επιτρέψουν να εγγυηθεί την ασφάλειά της για δεκαετίες ακόμη και σε μια εποχή που καθορίζεται από τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Μόσχα εάν η Ρωσία μπορεί να εγγυηθεί την πυρηνική ασφάλεια σε μια εποχή ανταγωνισμού της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι μπορεί.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τέτοια έργα υποδομής στο πεδίο της πυρηνικής αποτροπής που θα μας επιτρέψουν να κατοχυρώσουμε την ασφάλειά μας στις επερχόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, άνθρωπος κλειδί στον τομέα του ελέγχου εξοπλισμών.

«Κοινό μας καθήκον είναι να αποτρέψουμε τον πολυπολικό κόσμο από τη διολίσθηση στο πυρηνικό χάος», είπε ο Ριαμπκόφ.

Η επισήμανση για πυρηνικό χάος έγινε μετά τα σχόλια του διακεκριμένου εμπειρογνώμονα στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών Αλεξέι Αρμπάτοφ, ο οποίος θεωρεί ότι, χωρίς διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο πολυπολικός κόσμος θα μπορούσε να διολισθήσει σε πυρηνικό χάος.

Ο Αρμπάτοφ είπε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επαναλάβουν τον διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Οπως είπε, οι δύο χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν τη συνθήκη New START, η ισχύς της οποίας εκπνέει το 2026, και να συνάψουν μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Μετά απ' αυτό, είπε ο Αρμπάτοφ, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον στρατηγικό διάλογο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v