Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση για την τιμή του αργού στα $92,10

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το ενεργειακό μπλοκ να υποχωρεί πρώτο, αλλά να ανακτά τις δυνάμεις του αργά το απόγευμα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το ενεργειακό μπλοκ να υποχωρεί πρώτο, αλλά να ανακτά τις δυνάμεις του αργά το απόγευμα, εν μέσω πιέσεων στα υπόλοιπα εμπορεύματα και ενίσχυσης του δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Νοε.’12) έκλεισε την συνεδρίαση στα $92,10/βαρέλι, με οριακή μεταβολή, έχοντας προσεγγίσει ωστόσο σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα νωρίτερα στα 90,66$/βαρέλι.

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 318,66cents/γαλόνι, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 315,78-320,65cents/γαλόνι, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) τερμάτισε στα 274,51cents/γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε το floor session στα $1744,7/ουγκιά, με απώλειες -0.6%, ενώ υποχώρηση της τάξης του 1,5% σημείωσε το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) κλείνοντας στα 32,868$/ουγκιά.
 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο ενισχυόταν έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3075 αργά το απόγευμα, επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό την πορεία των παραπάνω προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v