Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $92,07

Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ, μετά από διακυμάνσεις κράτησε επαφή με τα υψηλά των τελευταίων συνεδριάσεων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ, μετά από διακυμάνσεις κράτησε επαφή με τα υψηλά των τελευταίων συνεδριάσεων, την στιγμή που τα μέταλλα επηρεάστηκαν κυρίως από τις διακυμάνσεις των ισοτιμιών.

Ειδικότερα, το Light crude oil (σειρά Νοε’12) έκλεισε στα $92,07/βαρέλι, με κέρδη 1%, ενώ το εύρος διακύμανσης ήταν ανάμεσα στα 91,09-92,94$/βαρέλι.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας εμφάνισαν την αναμενόμενη σχεδόν αύξηση κατά 1,6εκ. βαρέλια στο light crude oil, ενώ εκτεταμένη ήταν η μείωση των αποθεμάτων στα distillate.
 
Αποτέλεσμα ήταν, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) να κλείσει στα 325,71cents/γαλόνι, με κέρδη 1,2%, ενώ η βενζίνη τερμάτισε την συνεδρίαση στα 295,56cents/γαλόνι με οριακή μεταβολή.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν περισσότερο συγκρατημένη.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Δεκ.’12 για το χρυσό έκλεισε την συνεδρίαση στα $1770,6/ουγκιά, με κέρδη 4,5$/ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει χαμηλό στα 1760,2$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 34,082$/ουγκιά, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 33,81-34,380$/ουγκιά.
 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο έχανε έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων υποστηρίζοντας έτσι την ανοδική κίνηση των παραπάνω προϊόντων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,2940 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v