Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,3% για το πετρέλαιο στα $92,48

Έντονα θετικά ξεκίνησε ο μήνας για τις οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα), με τα συμβόλαια όμως στο petroleum complex να χάνουν μέρος ή και το σύνολο των ενδοσυνεδριακών τους κερδών.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα θετικά ξεκίνησε ο μήνας για τις οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα), με τα συμβόλαια όμως στο petroleum complex να χάνουν μέρος ή και το σύνολο των ενδοσυνεδριακών τους κερδών από το απόγευμα και μετά στη συνεδρίαση στο floor, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κράτησαν συγκριτικά καλύτερα παρότι έκλεισαν σε απόσταση από τα υψηλά ημέρας που κατέγραφαν μέχρι το μεσημέρι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $92,48/βαρέλι με κέρδη 0,3%.

Στα προϊόντα η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς τα ΣΜΕ στην RBOB Gasoline παράδοσης Νοεμβρίου έκλεισαν στα $292,01cents/γαλόνι, πρακτικά αμετάβλητα, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $313,58cents/γαλόνι, με πτώση 0,8%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε στο Comex με κέρδη της τάξεως του 0,5%, στα $1783,30/ουγκιά, καταγράφοντας νέο υψηλό περιόδου στα $1794,4, ενώ μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Δεκ.’12 να κλείνει στα $34,952 /ουγκιά. (+1.1%), σημειώνοντας υψηλό στα $35.45.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.29 ανά ευρώ, υποχωρώντας από το υψηλό των $1.2950 μετά την ομιλία Bernanke στην Ινδιανάπολις για τη νομισματική πολιτική της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v