Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 4% για το πετρέλαιο στα $88,14

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να δέχεται τα πυρά των πωλητών.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να δέχεται τα πυρά των πωλητών και τα συμβόλαια του αργού να κατρακυλούν σε νέο χαμηλό διμήνου παρά την ανακοίνωση μειωμένων αποθεμάτων από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE) και τα μέταλλα να σταθεροποιούνται στα παρόντα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $88,14/βαρέλι με δραματικές απώλειες σχεδόν $4/barrel, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν επίσης αρνητική αλλά με μικρότερες απώλειες:

Η βενζίνη -RBOB Gasoline (σειρά Νοεμβρίου) έκλεισε στα $279,95cents/γαλόνι, με απώλειες 2,4% ενώ η σειρά Νοεμβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $306,64cents/γαλόνι (-1,9%).

Το U.S. Department of Energy ανακοίνωσε απροσδόκητη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων κατά 482 χιλ. βαρέλια για το crude, ακόμα μεγαλύτερη μείωση κατά περίπου 3.7 εκ. βαρέλια για τα distillates και μικρή αύξηση αποθεμάτων κατά 114 χιλ. βαρέλια για τη βενζίνη.

Εξάλλου, αύξηση της ζήτησης έλαβε χώρα για το αργό και τα διυλισμένα προϊόντα και μείωση της ζήτησης, για τη βενζίνη.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε στο Comex με μικρή άνοδο και σχετικά περιορισμένες διακυμάνσεις, στα $1779,80/ουγκιά, ενώ οριακή μεταβολή κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Δεκ.’12 να κλείνει στα $34,69 /ουγκιά, με διακύμανση μεταξύ $34.515 και 34.93.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.29 ανά ευρώ, πρακτικά αμετάβλητη σε επίπεδο ημερήσιας μεταβολής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v