Yποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Συγκρατημένες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών στον πληθωρισμό. Στο 4,23% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για το Brent και τον χρυσό.

Yποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα χθεσινά ρεκόρ και ενώ οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση τον Μάιο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 38.502 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,32% χαμηλότερα στις 5.415 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 5.415 μονάδες. 

Την Πέμπτη ο βιομηχανικής δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση ενώ σε επίπεδα-ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι Nasdaq και S&P 500. Αυτό ήταν το τέταρτο διαδοχικό κλείσιμο-ρεκόρ για τον S&P 500. 

Ο Άνταμ Κρισαφούλι της Vital Knowledge απέδωσε την πτώση στις πιέσεις που προκαλεί η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία και στο «σήμα» της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό της ποσοτικής χαλάρωσης. 

«Η νομισματική πολιτική χαλαρώνει σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά η διαδικασία δεν θα γίνει αρκετά γρήγορα για να αντισταθμίσει τους εντεινόμενους αντίθετους ανέμους που συνδέονται με ένα περιβάλλον επιβράδυνσης της ανάπτυξης», έγραψε ο Κρισαφούλι. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών διολίσθησε 0,4% τον περασμένο μήνα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος. Εξαιρουμένης της τιμής της βενζίνης, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,3%.

Το κόστος των εισαγωγών ενισχύθηκε τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης, συμβάλλοντας στην αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, υποχώρησε στις 65,6 μονάδες από 69,1 τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 72 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύεται 0,5% στα 83,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ανακάμπτει 1,2% στα 2.345 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 4,23%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v