Hπιες μεταβολές στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με το βλέμμα στη Fed και στον πληθωρισμό. Στο 4,45% αυξάνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Aνοδος 2% για το Brent.

Hπιες μεταβολές στη Wall Street

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα κερδών καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό τον Μάιο και στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,09% στις 38.769 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 17.156 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,05% στις 5.349 μονάδες.

Η Wall Street προέρχεται από μια εβδομάδα με κέρδη για τους τρεις δείκτες, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή. Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 0,29%, ο S&P 500 κινήθηκε 1,3% υψηλότερα και ο Nasdaq πραγματοποίησε άλμα 2,38%. 

Η Nvidia ολοκλήρωσε την εβδομάδα με ράλι 10%, με την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνάει για πρώτη φορά το επίπεδο των 3 τρισ. δολαρίων. 

Ωστόσο, η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και η μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα τεστ για τις αγορές. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent σημειώνει άνοδο 2,4% στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στις 2.322 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρό ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,45%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της GameStop βουτάει 15% στα 23 δολάρια. Την Παρασκευή έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 39%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v