Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες καθώς ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Στο 4,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Άνοδος για το Brent. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 5,3% για την Apple.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 38.741 μονάδες, ο Nasdasq κινείται 0,69% υψηλότερα στις 17.311 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,18% στις 5.370 μονάδες. 

Tη Δευτέρα ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν οριακή άνοδο σκαρφαλώνοντας σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,2%. 

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed και οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Τετάρτης για τα επιτόκια και τη συνέντευξη τύπου του Τζερόμ Πάουελ. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύεται 0,75% στα 79,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,14% στα 2.329 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,072 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 4,44%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple πραγματοποιεί ράλι 5,3% στα 203 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. H Αpple παρουσίασε τη Δευτέρα νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Apple Intelligence. Η τεχνολογία θα βοηθά στη σύνοψη κειμένου, στη δημιουργία πρωτότυπων εικόνων και στην ανάκτηση των πιο σχετικών δεδομένων όταν τα χρειάζονται οι χρήστες. Περιλαμβάνει επίσης μια ανανεωμένη έκδοση της Siri, της κάποτε πρωτοποριακής ψηφιακής βοηθού της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v