Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Μας περιμένει «πολλή δουλειά για ακόμη 12 μήνες και ακόμη περισσότερη τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο 14ο συνέδριο της ΝΔ. Μέσο για επίτευξη σταθερότητας η αυτοδυναμία. Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ενωτικός και με στόχο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 14ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Athens Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τριών χρόνων κυβερνητικής θητείας και τον προγραμματισμό για τον «ένα χρόνο που μεσολαβεί ως τις εκλογές και στις αλλαγές που θα γίνουν», επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και μίλησε για τον «στόχο της αυτοδυναμίας ως μέσον για την επίτευξη σταθερότητας».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για συνέπεια λόγων και πράξεων, δήλωσε «περήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί» και, αναφερόμενος στην μεσαία τάξη, είπε ότι «δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία», σημείωσε, σχετικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε.

«Η δέσμευση που εξαρχής ανέλαβα παραμένει ακλόνητη, το συνέδριό μας να γίνεται κάθε χρόνο», τόνισε και διεμήνυσε ότι «είμαστε και θα είμαστε η Νέα Δημοκρατία όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος».

Αυτή, όπως είπε, «είναι και η μεγάλη διαφορά με τους αντιπάλους μας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ουσιαστικό ένα συνέδριο όταν γίνεται μια φορά κάθε έξι χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες, δεν είναι δημοκρατικό όταν ο ίδιος αρχηγός είναι ο μόνος υποψήφιος και αντίπαλος μόνο με τον εαυτό του», δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν μου κάνατε τη μεγάλη τιμή και με εκλέξατε, δεν δεσμεύτηκα μόνο για μια εκλογική νίκη, δεσμεύτηκα να διευρύνω το κόμμα και από την παρουσία σας σήμερα, βλέπω ότι έχω τηρήσει αυτή μου τη δέσμευση», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ επί μια τριετία «κράτησε γερά το τιμόνι της χώρας και την πήγε μπροστά μέσα από πρωτόγνωρες τρικυμίες. Μας περιμένει πολλή δουλειά για ακόμη 12 μήνες και ακόμη περισσότερη τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε.

Παρά τις κρίσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να διατηρείται, μεγάλα έργα να προχωρούν, θωρακισμένα σύνορα».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «πρωτοφανές σκηνικό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε» και αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας. «Χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Κατέθεσα προτάσεις στην Ε.Ε. που προσδοκώ ότι θα εισακουστούν. Στο μεταξύ όμως δεν μείναμε άπραγοι. Με μέτρα ανακούφισης κατά της ακρίβειας, το κράτος επιδοτεί τους λογαριασμούς. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία. Γι’ αυτό ανακοίνωσα χθες ένα εθνικό σχέδιο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων». Τόνισε δε ότι «και οι παραγωγοί ενέργειας θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Όπως συνέβη στην πανδημία, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έτσι και σε αυτή την κρίση η Ελλάδα αντιστέκεται, μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην ιστορία του τόπου. Αυτά για να ξέρουμε ποιος είναι προοδευτικός και ποιος όχι, ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Γιατί οι εξελίξεις δεν δικαιώνουν μόνο την δική μας πολιτική, αλλά αποκαλύπτουν και τον τυχοδιωκτισμό κάποιων άλλων», ονοματίζοντας κι επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πολίτης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «καταλαβαίνει ότι οι αιτίες έρχονται έξω από τα σύνορά μας και η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Η παρούσα κρίση έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του νεολαϊκισμού και του ορθολογισμού. Παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, οι δημαγωγοί προτείνουν πάλι εύηχες, αλλά ανεφάρμοστες λύσεις για την ακρίβεια».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την «αλήθεια μιας Ελλάδας που αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή. Οι αντοχές της είναι ισχυρές να συνεχίσει την πορεία της ανάμεσα σε πολλούς διεθνείς σεισμούς». Σχετικά με τα εκλογικά διλήμματα, ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν «βλέποντας τι έγινε πριν και τι έγινε μετά, και βάζοντας με το μυαλό τους τους παλιούς πρωταγωνιστές στη θέση των νέων προκλήσεων που ζήσαμε».

Παράλληλα, όπως είπε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, «θα διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια μένει δέσμια του παρελθόντος. Να αξιολογήσουν ποιο κόμμα μπορεί να εκλέγεται για να κυβερνά μόνο του, αλλά να απευθύνεται χωρίς παρωπίδες σε όλους».

Αναφέρθηκε στα τρία «Σ», τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια και σίγουρα, όπως είπε, «θα αποφασίσουν σωστά με το μυαλό και με την καρδιά. Δυνατή Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Η νέα αυτοδύναμη παράταξη παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει ως αντικειμενική αναγκαιότητα», υπογράμμισε και δήλωσε «παρών στο μέλλον της χώρας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v