Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Τιμή-στόχος τα 19,9 ευρώ από UBS

Με σύσταση ”buy 1” και με τιμή-στόχο τα 19,9 ευρώ ξεκινάει κάλυψη για τη μετοχή της Μυτιληναίος η UBS σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο συμμετοχών με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2005, όπου χαρακτηρίζει ”ελκυστική” την αποτίμηση της μετοχής.

Μυτιληναίος: Τιμή-στόχος τα 19,9 ευρώ από UBS
Με σύσταση ”buy 1” και με τιμή-στόχο τα 19,9 ευρώ ξεκινάει κάλυψη για τη μετοχή της Μυτιληναίος η UBS, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο συμμετοχών με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2005.

Η ανάλυση περιλαμβάνει 19 συνολικά ευρωπαϊκές εταιρίες συμμετοχών και η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει μόνο τη Μυτιληναίος.

Η μετοχή της Μυτιληναίος ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (1 Νοεμβρίου 2005) στα 15,06 ευρώ.

Ο ελβετικός οίκος αναφέρει ότι η αποτίμηση της Μυτιληναίος είναι ”ελκυστική”, ενώ προβλέπει ότι ο όμιλος θα καταγράψει έσοδα ύψους 714 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων και τόκων 121 εκατ. ευρώ και (αναπροσαρμοσμένα) καθαρά κέρδη 71 εκατ. ευρώ στο 2006.

Μεταξύ άλλων η UBS επισημαίνει ότι ο όμιλος Μυτιληναίου κατέχει εξέχουσα θέση στην αγορά όπου δραστηριοποιείται, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ του ομίλου και των θυγατρικών του αποτελεί μια ”λογική κίνηση” καθώς θα περιορίσει τα δικαιώματα μειοψηφίας.

”Η εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου θα προσθέσει περίπου 9,1 ευρώ στη μετοχή της Μυτιληναίος, υποδηλώνοντας κεφαλαιοποίηση ύψους 1,17 δισ. ευρώ”, εκτιμά η UBS.

Για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος ο ξένος οίκος αναφέρει πως η ”δίκαιη τιμή” κυμαίνεται μεταξύ 27,05 και 29,6 ευρώ, ενώ αποτιμά τη ΜΕΤΚΑ με 5% premium έναντι της χρηματιστηριακής της αξίας, ”μέχρις ότου γίνουν ορατές περαιτέρω εξελίξεις από στρατηγικής πλευράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v