Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance για Μυτιληναίο: ”Prospects ahead”

Σε έκθεσή της με τίτλο ”Prospects ahead” η Alpha Finance ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 14,94 ευρώ (από 12,42), διατυπώνοντας τη σύσταση ”outperform”, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα απόδοση του ομίλου και τις νέες εκτιμήσεις του για τα μεγέθη του ομίλου. Τι αλλάζει για Μέτκα - Αλουμίνιο.

Alpha Finance για Μυτιληναίο:  ”Prospects ahead”
Σε έκθεσή της με τίτλο ”Prospects ahead” η Alpha Finance ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 14,94 ευρώ (από 12,42), διατυπώνοντας τη σύσταση ”outperform”, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα απόδοση του ομίλου και τις νέες εκτιμήσεις του για τα μεγέθη του ομίλου.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τη τιμή-στόχο για το Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 18,93 ευρώ από 14,34 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Το περιθώριο ανοδικής κίνησης της μετοχής διαμορφώνεται σε 5,2%.

Η Alpha Finance αναμένει μεσοσταθμική ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 1,9% και υποχώρηση των κερδών ανά μετοχή κατά 5,5% για την περίοδο 2004-2007, ενώ εκτιμά ότι η νέα ενεργειακή μονάδα της εταιρίας θα λειτουργήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2007.

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε αναβάθμιση και της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ στα 10,76 ευρώ (9,41 ευρώ μετά την επιστροφή κεφαλαίου), το οποίο συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 19,8% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η νέα τιμή-στόχος για τη ΜΕΤΚΑ υποδηλώνει Ρ/Ε 13,8 για το 2005 και 14 για το 2005, ενώ εκτιμά ότι το EV/EBITDA του 2005 θα διαμορφωθεί σε 9,1 και σε 8,6 για το επόμενο έτος.

Η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος συνεπάγεται περιθώρια ανόδου 20,3%, στα 14,94 ευρώ, υποδηλώνοντας Ρ/Ε 11,8 για το 2005 και 11,5 για το 2006.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αν και το προφίλ ρίσκου / απόδοσης της μετοχής στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν δικαιολογεί τη σύσταση ”outperform”, προτιμά να εμμείνει στη θετική της στάση, βάσει μιας σειράς παραγόντων και μελλοντικών προοπτικών που αναμένεται να επηρεάσουν την εταιρία σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως:

α) Το γεγονός ότι το ανώτατο σημείο στον κύκλο των τιμών των μη σιδηρούχων μετάλλων αναμένεται πλέον στο 2006.

β) Μια πιθανή εισαγωγή στρατηγικού επενδυτή στη ΜΕΤΚΑ ή την ΕΛΒΟ.

γ) Νέοι στόχοι εξαγοράς (τα αποθέματα βωξίτη της S&B), καθώς ο όμιλος μετατρέπει την Αλουμίνιον της Ελλάδος σε καθετοποιημένη μονάδα.

δ) Η απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οι προοπτικές επενδύσεων δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η αγορά κινείται σε φιλικότερες τεχνολογίες προς το περιβάλλον και αυξάνει τις παραγωγικές της δυνατότητες για να ευθυγραμμιστεί με τη ζήτηση.

ε) Ο όμιλος έχει ήδη εξασφαλίσει άδειες για ηλεκτρική ενέργεια και εκπομπές καυσαερίων.

στ) Η πιθανή απόκτηση άδειας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 412 MW στην επικείμενη διαδικασία κατάθεσης προσφοράς.

ζ) Η πιθανότητα διασφάλισης συμφωνίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ στη μεταβατική περίοδο (Απρίλιος 2006- Q4 2007) για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε μειωμένη τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v