Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: 3 σενάρια, 3 τιμές-στόχοι από Citigroup

Νέα τιμή-στόχο τα 30 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Citigroup σε report της (10/10) παραθέτοντας τρία σενάρια για την τιμή-στόχο της εισηγμένης. Η σύσταση για τη μετοχή του οργανισμού διατηρείται ως ”Buy-High Risk”. Βάσει του αισιοδοξότερου η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 34,3 ευρώ.

ΟΠΑΠ: 3 σενάρια, 3 τιμές-στόχοι από Citigroup
Νέα τιμή-στόχο τα 30 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Citigroup σε report της (10/10) παραθέτοντας παράλληλα τρία σενάρια για την τιμή-στόχο της εισηγμένης. Η σύσταση για τη μετοχή του οργανισμού διατηρείται σε ”Buy-High Risk”.

Με τη νέα τιμή-στόχο η χρηματιστηριακή θα διαπραγματεύεται 19,5 φορές τα κέρδη του 2006 και 13,4 φορές το δείκτη EV/EBITDA, πρόβλεψη που αντιστοιχεί σε premium 30% έναντι των ανταγωνιστριών της. Ωστόσο η Citigroup χαρακτηρίζει το premium ως ”δικαιολογημένο”.

Με βάση το πρώτο σενάριο, η τιμή-στόχος τίθεται στα 26,6 ευρώ. Η Citigroup υποθέτει, μεταξύ άλλων, πως οι ταμειακές ροές του ΟΠΑΠ θα ενισχύονται με ετήσιο ρυθμό 3% την περίοδο 2007-20, ενώ οι ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες θα διαμορφώνονται στα 25 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο που επεξεργάστηκαν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου θέτει τιμή-στόχο τα 34,3 ευρώ. Βάσει αυτού, οι ταμειακές ροές της περιόδου 2007-20 εκτιμάται πως θα ενισχύονται σε ετήσια βάση με ρυθμό μεταξύ 3 και 10%. Αν στην παραπάνω εκτίμηση συνυπολογιστεί και η ”terminal value” η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 34,3 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος η πρόβλεψη για τις αυξημένες ταμειακές ροές σχετίζεται με την ενδεχόμενη εισαγωγή νέων δυνατοτήτων στοιχηματισμού από τον ΟΠΑΠ, όπως οι ιπποδρομίες.

Το τρίτο σενάριο τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 29,5 ευρώ και υποθέτει, μεταξύ άλλων, ότι έως το 2010 ο ΟΠΑΠ θα έχει απωλέσει το μονοπώλιό του στην εγχώρια αγορά. Αν ισχύσει κάτι ανάλογο η Citigroup υποθέτει μια απώλεια μεριδίου περίπου 20% έως το 2012.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου στα 25,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v