Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote:Μπαράζ εκθέσεων και αναθεωρήσεων (update2)

Νέες τιμές-στόχους θέτουν για τη μετοχή της Cosmote οι Citigroup (17 ευρώ), Dresdner (17 ευρώ), και Σίγμα (17,6 ευρώ), ενώ ”αντίστοιχα των υψηλών εκτιμήσεων” χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 οι Lehman Brothers, UBS, Π&Κ, Eurobank Sec, Proton, Marfin Analysis και Eurocorp.

Cosmote:Μπαράζ εκθέσεων και αναθεωρήσεων (update2)
Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Cosmote ξένοι (Citigroup, UBS, Lehman Brothers, Dresdner) και Έλληνες αναλυτές (Π&Κ, Eurobank Securities, Proton, Marfin Analysis, Eurocorp).

Νέα υψηλότερη τιμή- στόχο τα 17 ευρώ θέτει η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου για την Cosmote, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Cosmote ήταν ”αντίστοιχα των δικών μας και των υψηλών εκτιμήσεων της αγοράς”.

Οι προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών αυξάνονται κατά 1% για τα έτη 2004-2006, ενώ αυτές για την κερδοφορία κατά 10%. Ως σημεία ”ρίσκου” η Citigroup αναφέρει το άγνωστο του τιμήματος για την απόκτηση των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία και τη FYROM και τον βαθμό ανάμιξης στην CosmoRom. ”Κατά την άποψή μας η εξαγορά από τον ΟΤΕ είναι τώρα περισσότερο πιθανή”.

Με αναβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής ”επανέρχεται” η Dresdner, η οποία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, θέτει τον πήχη υψηλότερα, έως τα 17 ευρώ, έναντι προηγούμενης τιμής 15 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Αμετάβλητη διατηρεί άλλωστε την τιμή-στόχο (16,5 ευρώ) και τη σύσταση ”equalweight” η Lehman Brothers σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου.

ο ξένος οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Cosmote ”ισχυρά” και ”ελαφρώς ανώτερα των εκτιμήσεων”. Η εξαγορά των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στα Βαλκάνια, σχολιάζει η Lehman Brothers, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υπερπροσφοράς τίτλων. Λόγω αυτού η Lehman υιοθετεί βραχυπρόθεσμα επιφυλακτική στάση.

Η UBS σε έκθεσή της για τρεις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές (ΟΤΕ, Telekom Austria, Cosmote) χαρακτηρίζει τις επιδόσεις της Cosmote ”κοντά στις εκτιμήσεις της”. Ο οίκος τονίζει ότι το μερίδιο που κατέκτησε η Vodafone στην ελληνική αγορά (63.000 συνδρομητές) κατά το γ΄ τρίμηνο είναι μεγαλύτερο από αυτό που κατέκτησε η Cosmote (16.000 συνδρομητές).

Για το μέλλον, η UBS αναμένει επιβράδυνση των αποτελεσμάτων της Cosmote, καθώς οι Oλυμπιακές επιπτώσεις ”θα ξεθωριάζουν”, αλλά και λόγω των περικοπών κατά 15% στα τιμολόγια κλήσης από σταθερό σε κινητό. Η τιμή-στόχος για τη μετοχή τίθεται στα 13,7 ευρώ.

Τα 17,6 ευρώ, από 15,7 ευρώ προηγουμένως, θέτει ως τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote η Σίγμα Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (19/11), ενώ εμφανίζεται θετική για τις επιδόσεις της εταιρίας στο εννεάμηνο του 2004. Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί υψηλότερα κατά 4,9% και 10,5% τις εκτιμήσεις της για τα EPS της εταιρίας το 2005 και 2006 αντίστοιχα. Οι νέες εκτιμήσεις σχετίζονται με τη μείωση της φορολογίας.

Η EFG Eurobank Securities ”πιστεύει” στις προοπτικές της Cosmote λόγω των ισχυρών θεμελιωδών και της ανταγωνιστικής θέσης που κατέχει στην αγορά. Ακόμα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι προοπτικές για την Cosmote να επιτύχει καθαρή ταμειακή θέση νωρίς το επόμενο έτος θα ανταμείψουν του μετόχους, πιθανόν μέσω επαναγοράς μετοχών ή αυξημένου μερίσματος. Για την εξαγορά των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στη Βουλγαρία αναφέρει πως αυτές, μακροπρόθεσμα, θα αποτελέσουν ”οδηγούς ανάπτυξης”. Σε ξεχωριστή της ανάλυση για την εταιρία με ημερομηνία 19/11 η Eurobank θέτει τη σύσταση ”outperform”.

Στις επιπτώσεις της συμφωνίας για Globul και CosmoFon, όπως και στον (όποιο) ρόλο που η θυγατρική του ΟΤΕ θα αναλάβει στο ”νέο ξεκίνημα” της CosmoRom εκτιμά η Proton ΑΧΕΠΕΥ ότι θα μετακυληθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Αναφερόμενη στο εννεάμηνο της Cosmote, η χρηματιστηριακή εμφανίζεται σύμφωνη με τις απόψεις της αγοράς περί ”αντίστοιχων των προβλέψεων αποτελεσμάτων”.

Οι υγιείς χρηματοοικονομικές επιδόσεις και η ελκυστική αποτίμηση παραμένουν τα θετικά σημεία-”κλειδιά” για την Cosmote ως επενδυτική επιλογή, σχολιάζει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου ”ισχυρά”.

Εξάλλου, η Π&Κ, επίσης στο πρωινό της report, εκτιμά ως ”ισχυρά” και αντίστοιχα των συγκλινουσών και των δικών της προβλέψεων τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας. Η σύσταση διατηρείται σε ”overweight” και η τιμή-στόχος στα 15,5 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Eurocorp αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Cosmote ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών της, ενώ διατηρεί την (πρόσφατα αναβαθμισμένη) τιμή-στόχο των 16,4 ευρώ για τη μετοχή, καθώς και τη σύσταση ”buy”.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου στην τιμή των 13,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v