Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Tιμές-στόχοι για Άβαξ, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ

Την τιμή-στόχο των 6,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Analysis για τη μετοχή της J&P Άβαξ σε ανάλυσή της (23/6). Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο για τη Μυτιληναίος στα 6,50 ευρώ και για τη ΜΕΤΚΑ στα 5,40 ευρώ, για τις οποίες ξεκινά την κάλυψη.

Marfin: Tιμές-στόχοι για Άβαξ, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ
Την τιμή-στόχο των 6,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Analysis για τη μετοχή της J&P Άβαξ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Ιουνίου, όπου αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη 2004.

Σε ξεχωριστή ανάλυσή της με την ίδια ημερομηνία η χρηματιστηριακή ξεκινάει την κάλυψη για τις μετοχές των Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ και δίνει την τιμή-στόχο των 6,50 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος και των 5,40 ευρώ για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, με σύσταση ”outperform” και για τους δύο τίτλους.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της ώστε να συμπεριλάβει τα διευρυμένα περιθώρια κέρδους που παρουσίασε η J&P Άβαξ στο πρώτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το 2004 αναμένεται να φτάσει στα 533,7 εκατ. ευρώ (κατά 2% υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις των 525,5 εκατ. ευρώ).

Τα EBITDA εκτιμάται πως θα κινηθούν κατά 6,2% υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις των 74 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 13,9%, ενώ τα κέρδη προβλέπεται να φτάσουν στα 61,9 εκατ. ευρώ, κατά 6,5% υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της Marfin των 51,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή έχει υποαποδώσει του Γενικού Δείκτη κατά 20% από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, κυρίως στο πλαίσιο των ανησυχιών που υπάρχουν όσον αφορά στη μεταολυμπιακή περίοδο.

Ωστόσο, από πλευράς αποτίμησης η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της J&P Άβαξ έφτασε σε ”υπερπουλημένα” επίπεδα, καθώς μόλις δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες διαθέτει σημαντικό όγκο ανεκτέλεστου.

Επίσης, τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα του ομίλου φτάνουν στα 1,8 ευρώ ανά μετοχή καταδεικνύοντας ότι η αγορά αποτιμά την κατασκευαστική δραστηριότητα στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή έναντι των 4,3 ευρώ που προβάλλει το μοντέλο αποτίμησης που υιοθετεί η ίδια DCF (μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών).

Η Marfin Analysis αναφέρει ταυτόχρονα πως παρά το γεγονός ότι ο όμιλος της J&P Άβαξ είναι από τους πλέον επαρκείς κατασκευαστικούς ομίλους, η μετοχή διαπραγματεύεται με χαμηλή ρευστότητα και περιορισμένο free float.

Για τον όμιλο Μυτιληναίου η Marfin Analysis αναφέρει πως διαθέτει ένα σωστά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εταιριών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μετάλλων, της άμυνας, των κατασκευών και της ενέργειας.

Οι διαφοροποιημένες αυτές δραστηριότητες, συμπληρώνει η Marfin Analysis, διασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη κερδοφόρο ανάπτυξη του ομίλου, ακόμη και σε περιόδους κατά τη διάρκεια των οποίων οι συνθήκες της αγοράς είναι αντίξοες.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως ο όμιλος Μυτιληναίου αναμένεται να επωφεληθεί από την ανάκαμψη στην αγορά αγαθών, από τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην εγχώρια αγορά ενέργειας στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, αλλά και από την αύξηση της συμμετοχής των Ελλήνων προμηθευτών σε έργα της δημόσιας άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v