Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Σύσταση ”sell” από Merrill Lynch

Σε sell (πώληση) από neutral (ουδέτερη στάση) υποβαθμίζει τη σύστασή της για την Εμπορική Τράπεζα η Merrill Lynch, σε report της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, επικαλούμενη την κατά 30% άνοδο της μετοχής από την αρχή του έτους. ”Βλέπει” αύξηση του ποσοστού της Credit Acgricole τους επόμενους μήνες.

Εμπορική: Σύσταση ”sell” από Merrill Lynch
Σε sell (πώληση) από neutral (ουδέτερη στάση) υποβαθμίζει τη σύστασή της για την Εμπορική Τράπεζα η Merrill Lynch, σε report της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναθεώρηση της σύστασης έρχεται ως αποτέλεσμα της κατά 30% ανόδου που παρουσίασε η τιμή της μετοχής από την αρχή του έτους, γεγονός που διαμορφώνει τον πολλαπλασιαστή της Εμπορικής (με βάση τα εκτιμώμενα για το 2004 κέρδη ανά μετοχή) στο 15, καθιστώντας την την ”ακριβότερη ελληνική τράπεζα” που καλύπτει η Merrill Lynch.

Η Merrill Lynch θεωρεί ότι δεν είναι παράλογο να υποθέσει πως, στους επόμενους μήνες, η Credit Agricole θα ασκήσει τελικά την option που της επιτρέπει να αυξήσει κατά 9%-10% το ποσοστό της στην Εμπορική και ότι τελικά θα αποκτήσει το ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, όπως προσθέτει, το ”premium εξαγοράς” συμπεριλαμβάνεται ήδη στην αποτίμηση της μετοχής της τράπεζας.

Η Merrill Lynch εξάλλου βλέπει ότι υπάρχει downside risk από τις υποχρεώσεις της Εμπορικής, ύψους 500 εκατ. ευρώ, προς συνταξιοδοτικά ταμεία.

Σε άλλο σημείο του report αναφέρεται ότι αν και η διοίκηση μοιάζει να έχει αυτοπεποίθηση αναφορικά με το ότι θα επιτύχει συμφωνία με την κυβέρνηση ή τον πρόεδρο του συνδικάτου, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο οίκος, δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει κάποια παραγραφή χρεών για το θέμα.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, η Merrill Lynch επισημαίνει ότι η αύξηση προ φόρων κερδών κατά 11% σε επίπεδο τριμήνου και κατά 8% σε επίπεδο έτους ήταν κατά 5% χαμηλότερη των εκτιμήσεών της.

Για το 2003, ο οίκος εκτιμά ότι το P/E της Εμπορικής θα διαμορφωθεί σε 20,6, για το 2004 στο 15 και για το 2005 στο 12,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v