Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι βλέπει η Citigroup για το deal με Telenor

Στο καλωσόρισμα της απόφασης για την εξαγορά του 9% της Telenor στην CosmΟΤΕ προχωρεί η Citigroup σε ανάλυσή της για τον ΟΤΕ με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου και τίτλο ”Strategic decisions due in the next few days”, στην οποία επαναδιατυπώνει τιμή-στόχο (10,5 ευρώ) και σύσταση (hold/high risk).

ΟΤΕ: Τι βλέπει η Citigroup για το deal με Telenor
”Καλωσορίζει” την απόφαση του ΟΤΕ για εξαγορά του 9% της Telenor στην CosmΟΤΕ η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”hold/high risk” και την τιμή-στόχο των 10,5 ευρώ.

Ειδικότερα, η ανάλυση της Citigroup επικεντρώνεται στις στρατηγικές επιλογές που έχει ο ΟΤΕ αναφορικά με τη χρηματοοικονομική ισχύ των 1,5 δισ. ευρώ που υπολογίζει ότι θα του εξασφαλίσουν οι χρηματοροές των επομένων ετών, τονίζοντας ότι η πιο πιθανή στρατηγική επιλογή για τη χρήση άνω του 20% του ποσού αυτού είναι η εξαγορά του 9% που κατέχει η Telenor στην CosmΟΤΕ.

Η Citigroup σχολιάζει ότι θα καλωσόριζε την αύξηση του ποσοστού 59% που κατέχει τώρα ο ΟΤΕ στην CosmΟΤΕ, σε μια τιμή που θα κυμαίνεται περί τα 10,2 ευρώ ανά μετοχή. Επισημαίνεται ότι για την CosmΟΤΕ η Citigroup δίνει σύσταση ”hold/high risk” με τιμή-στόχο τα 11,5 ευρώ.

Η Citigroup, μάλιστα, εκφράζει την απογοήτευσή της για τη χαμένη, όπως επισημαίνει, ευκαιρία του ΟΤΕ να αυξήσει το μερίδιο συμμετοχής του στη θυγατρική εταιρία κινητής τηλεφωνίας την περασμένη άνοιξη (30 Απριλίου 2003), όταν και πάλι η Telenor είχε πωλήσει ποσοστό 9% της CosmΟΤΕ στην τιμή των 9,16 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς να αλλάξει τις συστάσεις του για τη μετοχή του οργανισμού, εκτιμώντας ότι η πορεία της μπορεί να αλλάξει (προς το καλύτερο) όταν επιλυθούν τα στρατηγικά και λειτουργικά προβλήματα του ΟΤΕ, αλλά και όταν ξεκαθαρίσει το ζήτημα των δραστηριοτήτων του στη Ρουμανία.

Στις στρατηγικές επιλογές για τη διάθεση του ποσού των 1,5 δισ. ευρώ η Citigroup, εκτός από την αύξηση του μεριδίου συμμετοχής στην CosmΟΤΕ, μέσω εξαγοράς των μειοψηφούντων μετόχων (buy in), την οποία και φαίνεται να θεωρεί πιθανή, υποδεικνύει ως εναλλακτικές λύσεις την καταβολή ειδικού μερίσματος σε συνδυασμό με τη διατήρηση της υψηλής μερισματικής απόδοσης στο 7%, την αγορά ιδίων μετοχών και τη διενέργεια εξαγορών. Αφήνει ωστόσο να εννοηθεί πως δεν θεωρεί αυτές τις εκδοχές εξίσου πιθανές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v