Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ποιες ελληνικές μετοχές προτιμά

Τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Alapis, ΕΤΕ, ΤΕΡΝΑ και Intralot αναφέρει ως τις περισσότερο προτιμώμενες στην εγχώρια αγορά η UBS. Δίνει σύσταση "buy" για ΕΤΕ  (τιμή-στόχος 37), Alapis (2,1), ΟΠΑΠ (29,8 ευρώ), Τέρνα (10 ευρώ).

UBS: Ποιες ελληνικές μετοχές προτιμά
Τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Alapis, Εθνικής, ΤΕΡΝΑ και Intralot αναφέρει ως τις περισσότερο προτιμώμενες στην εγχώρια αγορά η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου.

Ο διεθνής οίκος δίνει σύσταση "buy" για την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 37 ευρώ), την Alapis (2,1 ευρώ), τον ΟΠΑΠ (29,8 ευρώ), την Τέρνα (10 ευρώ) και την Intralot (6,3 ευρώ).

"Ουδέτερη" σύσταση δίνει για Τιτάν (16 ευρώ), Coca Cola Hellenic (14 ευρώ) και Marfin Popular Bank (4,2 ευρώ), ενώ σύσταση "sell" δίνει για τις μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας (1,8 ευρώ ανά μετοχή) και της Motor Oil (7,5 ευρώ).

Παράλληλα, εκφράζει επιφυλάξεις για τις μετοχές των κλάδων πετρελαίου, τραπεζών, τσιμέντου και ποτών.

Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος κάνει επίσης λόγο για την ελληνική οικονομία εν μέσω της διεθνούς κρίσης.

Σύμφωνα με τη UBS, η έντονη πτώση των αγορών έχει επηρεάσει σημαντικά την ελληνική οικονομία, η οποία απαιτεί εξωτερική χρηματοδότηση. Η οικονομική επιβράδυνση είναι μέχρι στιγμής λιγότερο σοβαρή, ωστόσο αναμένεται επιτάχυνσή της, όπως αναφέρει ο οίκος, λόγω των ελλειμμάτων της χώρας και της σημαντικής επιβράδυνσης της κατανάλωσης, δεδομένης και της αύξησης των χρεών των νοικοκυριών, τα οποία δεν στηρίζονται άμεσα με τις τιμές των κατοικιών.

Παράλληλα, εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ τονίζει ότι οι εκτιμήσεις προβλέπουν ανάπτυξη 2,3% για την Ελλάδα το 2009. Ωστόσο, το χειρότερο σενάριο του διεθνούς οίκου προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% το προσεχές έτος. 

Τονίζει, δε, πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και σχετικά "υπομοχλευμένο", εντούτοις είναι σημαντικά εκτεθειμένο στους κινδύνους των αναδυόμενων αγορών, κυρίως στα Βαλκάνια και στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v