Πως βλέπουν οι αναλυτές το deal στην Panafon

Τις προεκτάσεις της συμφωνίας Vodafone - France Telecom για την εξαγορά από την πρώτη του ποσοστού 10,85% της δεύτερης στην Panafon εξετάζουν στις αναλύσεις τους οι EFG Eurobank Securities, Π&Κ και η Marfin Hellenic.

Πως βλέπουν οι αναλυτές το deal στην Panafon
Τις προεκτάσεις της συμφωνίας Vodafone - France Telecom για την εξαγορά από την πρώτη του ποσοστού 10,85% της δεύτερης στην Panafon εξετάζουν στις αναλύσεις τους οι χρηματιστηριακές εταιρίες.

Η EFG Eurobank Securities σε σχετικό report της (28/11), χαρακτηρίζει την τιμή εξαγοράς (5,28 ευρώ ανά μετοχή) ως δίκαιη με δεδομένη την πίεση που αντιμετωπίζει η γαλλική εταιρία αναφορικά με τις συνολικές υποχρεώσεις της και την συνακόλουθη απόφασή της να προχωρήσει στην εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων, όπως επισημαίνει.

Η EFG Eurobank Securities μάλιστα εκτιμά πως δεν θα ήταν διόλου απίθανο να ενισχυθεί περαιτέρω το μερίδιο της ”μητρικής” Vodafone στην ”εγχώρια” Vodafone Panafon, ενώ σημειώνει ότι η Intracom ελέγχει ποσοστό ύψους 9,43% από το μετοχικό κεφάλαιο της Vodafone Panafon.

Στο μεταξύ, αμετάβλητη διατηρεί την σύστασή της (απόδοση ανώτερη της αγοράς – overweight) η Π&Κ Χρηματιστηριακή για την μετοχή της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Panafon, τονίζοντας πως η παραπάνω κίνηση ”έρχεται” να επιβεβαιώσει τις φήμες της αγοράς που ήθελαν την μητρική εταιρία να ενισχύει τα μερίδιά της σε θυγατρικές της εταιρίες.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι όποιες εξαγορές μικρότερων ποσοστών από την Vodafone θα αποτελέσουν ξεχωριστές συναλλαγές με διαφορετικά καθορισμένους όρους σε κάθε περίπτωση.

Εξάλλου αναλυτές της Marfin Hellenic τονίζουν πως η εξαγορά του ποσοστού της Vodafone Panafon από την ”μητρική” εταιρία συμβαδίζει με την πολιτική της τελευταίας.

Σημειώνεται πως η εξαγορά του 10,85% της France Telecom θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 5,28 ευρώ ανά μετοχή, χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης (5,68 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v