Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Morgan Stanley

Περιθώρια περαιτέρω ανόδου των τραπεζικών μετοχών κατά 11-25% βλέπει ο αμερικανικός οίκος. Παραμένει neutral για τον κλάδο. Γιατί προτιμά Alpha και Εθνική. Δεν αποτελεί πλέον καταλύτη για τις τράπεζες η συμμετοχή της Αθήνας στο QE.

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Morgan Stanley

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δίνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της για τον κλάδο, παραμένοντας ωστόσο neutral για τον κλάδο.

Οπως αναφέρει, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ενισχυθεί κατά 35% τον τελευταίο μήνα, καθώς οι επιδόσεις των μετοχών συνδέονται στενά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές. Ως εκ τούτου, ο οίκος προβλέπει κι άλλες περιόδους κλιμάκωσης και αποκλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών, οι οποίες θα αποτυπώνονται στις τραπεζικές μετοχές. 

Με βάση τους νέους στόχους, ο αμερικανικός οίκος βλέπει περιθώριο ανόδου μεταξύ 11-25% για τους τίτλους. Ειδικότερα, δίνει νέο στόχο για την Alpha Bank στα 2,78 ευρώ από 2,49 ευρώ (12%  υψηλότερος, με το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα να κινείται στο 25%). 

Για τη Eurobank δίνει νέο στόχο στα 0,98 από 0,90 ευρώ (περιθώριο ανόδου 11%), για την Εθνική η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 0,41 από 0,34 ευρώ (περιθώριο 22%) και για την Πειραιώς στυα 0,28 από 0,26 ευρώ (περιθώριο ανόδου 19%). 

Ο οίκος επισημαίνει ότι προτιμά τις μετοχές των Alpha και Εθνικής, λόγω των ισχυρών κεφαλαιακών τους θέσεων, της καλύτερης εικόνας σε όρους ποιότητας ενεργητικούς και εν τέλει, υψηλότερης κερδοφορίας. 

Δεν είναι καταλύτης για τις τράπεζες το QE 

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι δεν θεωρεί πλέον τη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE ως καταλύτη για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς η απόδοση των ελληνικών τίτλων κινείται ήδη χαμηλότερα του 6% και ως εκ τούτου, η εκτίμησή της για το κόστος κεφαλαίου μειώνεται στο 11%. 

Οσον αφορά στην κερδοφορία, ο οίκος είναι λιγότερο αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις των τραπεζών, καθώς οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης έχουν πλήξει την κερδοφορία μέσω θεμάτων χρηματοδότησης/ρευστότητας αλλά και συμπεριφοράς των δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο αμερικανικός οίκος συνυπολογίζει πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, εκτιμώντας ότι οι τράπεζες θα εμφανίσουν ανάκαμψη στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων, με το ROE να διαμορφώνεται στο 5-7% ως το 2019.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v