Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

North: Εξετάζει την πρόταση της JP Morgan

Λεπτομερείς απαντήσεις εντός της σήμερον αναφορικά με την πρόταση επαναγοράς του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ ευρώ, προκειμένου να την εξετάσει αναλυτικά και να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες ζητά η North Asset Management από την J P Morgan.

North: Εξετάζει την πρόταση της JP Morgan
Λεπτομερείς απαντήσεις εντός της σήμερον αναφορικά με την πρόταση επαναγοράς του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, προκειμένου να την εξετάσει αναλυτικά και να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες ζητά η North Asset Management από την JP Morgan.

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του κ. Γ. Παπαμαρκάκη επιβεβαιώνει ότι έλαβε την πρόταση της J P Morgan με ημερομηνία 20 Απριλίου 2007 και την εξετάζει.

Η ανακοίνωση της North παρ ότι λιτή αφήνει να διαφανεί ότι έλαβε την πρόταση χωρίς ενημέρωση και πιθανώς προσυνεννόηση, εξ ου και ζήτησε από την JP Morgan αναλυτικές λεπτομέρειες, ενώ σημειώνει ότι η πρόταση έχει ημερομηνία 20 Απριλίου.

Ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς η North αφήνει να διαφανεί ότι ο χρόνος που παρέχεται στα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να απαντήσουν στην πρόταση για την επαναγορά του ομολόγου με αναστροφή της πορείας του προς τα ταμεία είναι ”στενός”.

Περιθώριο που βέβαια κρίνεται ως ασφυκτικό αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι αύριο θα πρέπει να δοθεί και η απάντηση.

Στελέχη δε της αγοράς σημειώνουν ότι υπό αυτές τις προυποθέσεις η πρόταση της JP Morgan κρίνεται δυσχερής στην υλοποίησή της. Η πρόταση της ξένης τράπεζας αντί να απευθυνθεί απευθείας στα – τέσσερα - ταμεία που αποτελούν και τους τελικούς αποδέκτες των ομολογιών, προτείνει την αναστροφή της πορείας του ομολόγου εξέλιξη πρακτικά ιδιαίτερα δύσκολη καθώς εκλείπει πλέον ο καθοριστικός κρίκος που λέγεται Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

Αν τα δύο εμβάσματα που πήραν μέτοχοι και στελέχη της συνδέονται με τις συναλλαγές του ομολόγου, κάτι που διερευνά ο κ. Ζορμπάς και αποτελούν, ουσιαστικά προμήθεια σύστασης τότε ο κρίκος που απουσιάζει για την ανάστροφη εκτέλεση της πράξης και την επιστροφή του ομολόγου στην JP Morgan και απ αυτή στο Δημόσιο είναι πρακτικά καθοριστικός.

Αποτελεί πρακτική όσον αφορά στις εκδόσεις δομημένων ομολόγων ο ανάδοχος να έχει βρει μέσω του premarketing τους τελικούς πελάτες πριν απευθυνθεί στο Δημόσιο προτείνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έκδοσης.

Επομένως η αίσθηση που διαχέεται τις τελευταίες ημέρες ότι η JP Morgan πίστευε ότι το δομημένο ομόλογο αγοράστηκε από την North Principal International με σκοπό τη διακράτηση δεν ακούγεται σύμφωνη με τη διεθνή πρακτική. Η NPI αποτελεί άλλωστε μια off shore εταιρεία που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι θα αγόραζε ομολογίες ύψους 280 εκατ ευρώ προκειμένου να τις διακρατήσει.

----H ανακοίνωση της North Asset Management

”Η North επιβεβαιώνει ότι έλαβε την πρόταση της JP Morgan με ημερομηνία 20 Απριλίου 2007. Η North εξετάζει την πρόταση αυτή και έχει επικοινωνήσει με την JP Morgan σε σχέση με τους όρους της. Η North προσδοκά ότι θα λάβει λεπτομερή απάντηση από τη JP Morgan εντός της ημέρας για να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v