Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Ισχυρή αύξηση στην αποτίμηση βλέπει η HSBC

Το deal με την Endesa και η απορρόφηση του Αλουμινίου της Ελλάδος θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θεωρητική τιμή–στόχο για τον Μυτιληναίο κατά 8 με 10,5 ευρώ, εκτιμά η HSBC σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 28 Μαρτίου. Παράλληλα εκτιμά ότι η θεωρητική τιμή-στόχος για τη ΜΕΤΚΑ θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 1,4 ευρώ.

ΜΥΤΙΛ: Ισχυρή αύξηση στην αποτίμηση βλέπει η HSBC
Το deal με την Endesa και η απορρόφηση του Αλουμινίου της Ελλάδος θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θεωρητική τιμή–στόχο για τον Μυτιληναίο κατά 8 με 10,5 ευρώ, εκτιμά η HSBC σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 28 Μαρτίου.

Παράλληλα εκτιμά ότι στηn περίπτωση που η ΜΕΤΚΑ αναλάβει την κατασκευή του ανθρακικού σταθμού των 600 MW η θεωρητική τιμή–στόχος για τη μετοχή της εισηγμένης θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 1,4 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει θετικό το deal με την Endesa τόσο για τον Μυτιληναίο όσο και για τη ΜΕΤΚΑ, ενώ αναφέρει ότι το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποτιμήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ.

Τονίζει ακόμα ότι με βάση τις σχέσεις ανταλλαγής για το Αλουμίνιον της Ελλάδος και τη Δέλτα Project ”διαμορφώνεται” μηδενικό arbitrage με βάση τις τιμές κλεισίματος της 27ης Μαρτίου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η τιμή που απορροφάται το Αλουμίνιον της Ελλάδος (15,2 ευρώ) είναι χαμηλότερη τόσο της θεωρητικής τιμής–στόχου που θέτει η ίδια (20,7 ευρώ) όσο και της μέσης χρηματιστηριακής τιμής των τελευταίων 6 μηνών, ήτοι τα 17,13 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματιστηριακή διατηρεί τις θεωρητικές τιμές–στόχους των 30 ευρώ για τον Μυτιληναίο (neutral), των 12,5 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ (overweight) και των 20,7 ευρώ για το Αλουμίνιον της Ελλάδος (neutral).

Η μετοχή του Μυτιληναίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου στα 38,24 ευρώ, ενώ του Αλουμινίου στα 15,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v