Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius:Η τεχνική εικόνα του FT 20 & των τραπεζών

Η αποτύπωση του χθεσινού candlestick στο ημερήσιο chart τιμών με το κυρίως σώμα να λαμβάνει τιμές κάτω από την στήριξη που παρείχε η ανοδική γραμμή sk μας προϊδεάζει για μια πιθανή κίνηση ”γεμίσματος” του μικρού χάσματος, μεταξύ των 2531 με 2549 μονάδων τονίζει η Fortius σε τεχνική ανάλυση για τον FTSE 20. Δείτε την τεχνική εικόνα του τραπεζικού δείκτη.

Fortius:Η τεχνική εικόνα του FT 20 & των τραπεζών
Η αποτύπωση του χθεσινού candlestick στο ημερήσιο chart τιμών με το κυρίως σώμα να λαμβάνει τιμές κάτω από την στήριξη που παρείχε η ανοδική γραμμή sk μας προϊδεάζει για μια πιθανή κίνηση ”γεμίσματος” του μικρού χάσματος, που είχε δημιουργηθεί στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου, μεταξύ των 2531 με 2549 μονάδων τονίζει η Fortius σε τεχνική ανάλυση για τον FTSE 20.

Κίνηση όμως της Εθνικής Τράπεζας (κατέχει το 21,39% του δείκτη) πάνω από τα 40,5€ με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον θα αναιρέσει το προηγούμενο πιθανολογούμενο σενάριο.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ASE 20 κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,01% (κλείσιμο στις 2549,46 μονάδες) κατέγραψε, εμφανώς επηρεασμένος από τις έντονες ρευστοποιήσεις, που εκδηλώθηκαν στους τίτλους του ΟΤΕ (-2,58% στα 21,9€) και της ΔΕΗ (-4,15% στα 21,24€).

Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 257 εκατ. ευρώ ενώ το εύρος διακύμανσης βρέθηκε στο 1,23%.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό δείκτη η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως στην ημερήσια διαγραμματική ανάλυση βλέπουμε το χθεσινό αποτυπωμένο candlestick του δείκτη να έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη βραχυχρόνια γραμμή στήριξης DR στις 6815 μονάδες.

Η πιθανή ”απώλεια” της προαναφερόμενης στήριξης, ιδιαίτερα εάν ακολουθηθεί και με αυξημένες ρευστοποιήσεις θα μας προϊδεάσει αρνητικά για τη μετέπειτα πορεία, καθώς η σύντομη είσοδος και έξοδος του δείκτη μεταξύ των γραμμών DR και GL θα δηλώσει την έντονη αδυναμία συνέχισης του βραχυχρόνιου ανοδικού momentum, που είχε αναπτυχθεί από τις 13 Φεβρουαρίου.

Τέλος η παράλληλη κίνηση των δύο ταλαντωτών χρόνου Aroon Down και Up σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, με τον πρώτο να βρίσκεται υψηλότερα, ευνοούν την δημιουργία μιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης.

Για να έχουμε διάσπαση στο σχηματισμό της πλευρικής κίνησης θα πρέπει και οι δύο δείκτες να εισέλθουν στη περιοχή κάτω του 30 και να ακολουθήσει διασταύρωσή τους, τονίζει η Fortius.

Με απώλειες της τάξεως του 0,67%, στις 6830,77 μονάδες, έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο Τραπεζικός Δείκτης με τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας (-0,89% στα 40€), της Πειραιώς (-0,96% στα 26,88€) και της Eurobank (-1% στα 29,8€) να έχουν το πρώτο λόγο. Η αξία των συναλλαγών βρέθηκε στα 154 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος διακύμανσης στις 72,22 μονάδες (1,05%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v