Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία ΓΑΠ

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού να δημιουργήσει νέο κόμμα. «Το ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ στεναχωρημένο από αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε.

  • Real.gr
Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία ΓΑΠ
Ως «θλιβερό συμβάν» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει νέο, δικό του κόμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είπε ότι επιχειρείται μια προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως «Όλοι γνωριζόμαστε. Όλοι μας έχουμε την ιστορική μας υποχρέωση που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις λόγω της ιστορίας λόγω της θεσμικής τους θέσης και λόγω του ονόματος που φέρουν. Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι νοήμονες. Όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό που συμβαίνει».

«Οι τέως αρχηγοί κομμάτων και κατά μείζονα λόφο οι τέως πρωθυπουργοί φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο στην Ελλάδα. Βλέπουμε πως φέρεται ο κ. Σημίτης, πως φέρεται ο κ. Καραμανλής, πώς φέρονται όλοι» σχολίασε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ στεναχωρημένο από αυτό που συμβαίνει αλλά και αποφασισμένο και επίμονο».

«Στόχος μας είναι η πατρίδα, η τρίτη θέση στις εκλογές, η τρίτη εντολή. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει τον σταθεροποιητικό και εγγυητικό του ρόλο. Δεν θα μας αποσπάσει κανείς» επεσήμανε για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και εξήγησε ότι το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο κ. Παπανδρέου αλλά το ζήτημα των εκλογών είναι η μοίρα της χώρας.

Εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα προκύψουν αυτοδυναμίες και δήλωσε ότι θα υπάρξουν αναγκαστικά μετεκλογικές συνεργασίες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «καταστροφικό» το ενδεχόμενο να πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές.


Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ by realmedialive

«Μετά τις εκλογές πηγαίνουμε σε ένα ανοικτό συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας όπου μπορούν όλα να συζητηθούν» σχολίασε σχετικά με τις διαφορετικές «φωνές» εντός του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αντιφατικά πράγματα»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ανεύθυνα πράγματα επειδή δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανεπεξέργαστα και αντιφατικά πράγματα»


Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2 by realmedialive


* Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Ε. Βενιζέλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v