Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμίνιον:Στα 19 ευρώ η τιμή διάθεσης για το 5,3%

Στα 19 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκε η τιμή προσφοράς για τη διάθεση 2.300.000 μετοχών ή 5,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος σε αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση από τη Μυτιληναίος. Η τιμή προσφοράς διαμορφώθηκε 2,96% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής.

Αλουμίνιον:Στα 19 ευρώ η τιμή διάθεσης για το 5,3%
Στα 19 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκε η τιμή προσφοράς για τη διάθεση 2.300.000 μετοχών ή 5,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος σε αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση από τη Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τιμή προσφοράς διαμορφώθηκε 2,96% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών θα γίνουν μέσω του χρηματιστηρίου στις 31 Μαρτίου 2006.

Η διάθεση των μετοχών έγινε μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building process).

Η UBS Limited (UBS) ενήργησε ως διαχειριστής του βιβλίου προσφορών (bookrunner) για τη διάθεση των μετοχών.

Όπως έγραψε χθες το euro2day.gr, o όμιλος Μυτιληναίου ενεργοποιεί από σήμερα το option που του επιτρέπει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 7,18% της ΑτΕ από την Alcan.

Η αρχική τιμή για το option ήταν στα 6,95 ευρώ, θα πρέπει όμως να διαιρεθεί διά του 2 ανα μετοχή, κατόπιν του split που έχει προηγηθεί, για να δώσει τη σημερινή τιμή αγοράς που θα πληρώσει η Μυτιληναίος!

Ως αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων η Μυτιληναίος θα καταγράψει σημαντικότατα πραγματικά κέρδη, αλλά και υπεραξίες.

Πριν από τη διάθεση του 5,3% -βάσει των μετοχολογίων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (27/3/2006)-, η Μυτιληναίος κατείχε το 46% του Αλουμινίου της Ελλάδος, η Pechiney ελέγχει ποσοστό 7,18% και η Morgan Stanley το 5,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v