Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Στα 400 εκατ. ευρώ το 10τές ομολογιακό

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η έκδοση του 10ετούς ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, το ύψος της οποίας έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ το κουπόνι ορίστηκε στις 60 μονάδες βάσης υπεράνω του τριμηνιαίου επιτοκίου Euribor. Στις 2,5 φορές η υπερκάλυψη.

Πειραιώς:Στα 400 εκατ. ευρώ το 10τές ομολογιακό
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η έκδοση του ομολογιακού δανείου της Τράπεζας Πειραιώς που ανήλθε σε 400 εκατ. ευρώ, ενώ το κουπόνι ορίστηκε στις 60 μονάδες βάσης υπεράνω του τριμηνιαίου επιτοκίου Euribor.

Το ομόλογο είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη.

Οι διεθνείς αγορές υποδέχτηκαν την έκδοση με μεγάλο ενδιαφέρον και το συνολικό βιβλίο προσφορών άγγιξε το ποσό του 1 δισ. ευρώ σε λιγότερο από 24 ώρες (υπερκάλυψη 2,5 φορές), αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Η τελική κατανομή έγινε σε περισσότερους από 80 θεσμικούς επενδυτές με το 75% του συνολικού ποσού να απορροφάται από το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί της έκδοσης παρουσιάσεις του Ομίλου Πειραιώς (roadshow) στα κύρια χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, με την έκδοση αυτή η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια, αυξάνει την μέση διάρκεια των πηγών άντλησης των κεφαλαίων της και σε συνδυασμό με την πρόσφατη έκδοση τριετούς ομολόγου (senior debt), δημιουργεί ομόλογα αναφοράς (benchmarks) στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί Banc of America Securities Limited, Credit Suisse First Boston και Morgan Stanley.

H Moody’s αξιολόγησε την έκδοση με Baa2 και η S&P με BBB-.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v