Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lancom: Οι επενδυτικές κινήσεις στα data centers σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Ο προγραμματισμός της εταιρείας για το επόμενο διάστημα σε ότι αφορά το επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. ευρώ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Εναλλακτική Αγορά.

Lancom: Οι επενδυτικές κινήσεις στα data centers σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Ο Γιώργος Νώλης, CEO της Lancom

Την έναρξη της κατασκευής της επέκτασης του data center στη Θεσσαλονίκη ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η Lancom, η ελληνική εταιρεία στο χώρο της παροχής προηγμένων υπηρεσιών cloud, Data Center και τηλεπικοινωνιακών υποδομών για επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Νώλης, CEO Lancom, η επέκταση προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ αναφορικά με το data center στην Κρήτη επισημαίνει ότι θα είναι έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ειδικότερα η Lancom έχει ξεκινήσει μεγάλη επένδυση στην Κρήτη, ένα νέο Data Center το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, ενώ δρομολογεί παράλληλα και την επέκταση της Balkan Gate, του Data Center που έφτιαξε προ τριετίας στο Καλοχώρι, το οποίο είναι ουσιαστικά η διασύνδεση της Ελλάδας με τα Βαλκάνια, ένα επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ το οποίο συνεχίζει να εκτελείται και να επεκτείνεται.

Το Balkan Gate έχει σχεδόν φτάσει στα όρια της χωρητικότητά του στη φάση 1, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις και ήδη η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει τη φάση ανάπτυξης 2. Η αυξημένη ζήτηση ήταν αναμενόμενη καθώς βρίσκεται σε στρατηγική θέση επιτρέποντας την εύκολη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, έχοντας συνδέσεις με την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η ελληνική εταιρεία με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά data centers στην χώρα μας, αλλά και σε εξαγορές μικρότερων εταιρειών δεν αποκλείει την κατασκευή νέων υποδομών στην χώρα μας.

Η Lancom αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία στον χώρο των υποδομών και λύσεων data centers που έχει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Μέσω του εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, αλλά και των τριών Data Center της, προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών Enterprise Class Cloud & Data Center (Cloud VPS, Cloud Backup, Disaster Recovery, Internet Leased Lines, VPN, International Connectivity, Security Services, Colocation, Cloud PBX,) σε περισσότερες από 1.250 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

H Lancom από το ξεκίνημά της σημειώνει συνεχή άνοδο τζίρου και κερδοφορίας, ενώ την τριετία 2021-2023 και παρά τις αντίξοες οικονομικές και ενεργειακές συνθήκες, η ανάπτυξη της έφτασε έως 35,8% μεταξύ 2021-2022, με πρόβλεψη για αύξηση τουλάχιστον 40% για το 2023 ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πλέον, ως η μοναδική αμιγώς ελληνική εταιρεία Cloud Service Provider μετά τη πώληση της Lamda Hellix στους Αμερικάνους της Digital Realty, η Lancom διατηρεί 3 Data Center ενώ συνεχίζονται και οι εργασίες κατασκευής του τέταρτου κέντρου δεδομένων στο Ηράκλειο της Κρήτης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μέσα στο 2025.

Η EXA και ο ΤΑΡ

Πέρυσι προχώρησε σε συνεργασία με την EXA Infrastructure δημιουργώντας απευθείας συνδέσεις με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Θυμίζουμε ακόμη ότι ο TAP, ο αγωγός φυσικού αερίου που περνάει από Τουρκία, Ελλάδα, Αλβανία και καταλήγει στην Ιταλία, έχει οπτικές ίνες με αποκλειστική εκμετάλλευσή από την EXA Infrastructure, οι οποίες καταλήγουν ήδη στο Balkan Gate.

Με έδρα το Λονδίνο, η EXA Infrastructure είναι μία εταιρεία της I Squared Capital και η μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική, διαθέτοντας ένα δίκτυο 142.000 χιλιομέτρων δικτύων οπτικών ινών, σε 34 χώρες. Το δίκτυο της EXA συνδέει 300 πόλεις και προσφέρει 13 data centers επιπέδου Tier 3, με υποθαλάσσιες διόδους που περιλαμβάνουν τρία υπερατλαντικά καλώδια και τη σύνδεση με τη χαμηλότερη απόκριση (latency) μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v