Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Môveo AI: Η ελληνική startup επεκτείνεται και αναζητά θεσμικούς επενδυτές

Εχει ήδη στο portfolio της μεγάλες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ σχεδιάζει επέκταση στο γραφείο της Βραζιλίας. Η εταιρεία είναι κερδοφόρα και ερευνά τη χρηματοδότηση των επόμενων κινήσεών της μέσω θεσμικών επενδυτών.

Môveo AI: Η ελληνική startup επεκτείνεται και αναζητά θεσμικούς επενδυτές

Μια ελληνική startup «χρησιμοποιεί» την τεχνητή νοημοσύνη κάνοντας πιο εύκολη  την εξυπηρέτηση  πελατών, με ένα μεγάλο portfolio από την παγκόσμια αγορά καταγράφοντας ραγδαία ανάπτυξη. Πρόκειται για την Môveo AI, που εξειδικεύεται στο χώρο του αποκαλούμενου conversational AI, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Δύο αδέρφια ο Πάνος και ο Γιώργος Καραγιάννης (φωτ.) γνωρίστηκαν  στην καρδιά της πανδημίας με τον Θάνο Παπαδημητρίου και ίδρυσαν το 2021 την εταιρεία που έφερε πιο κοντά την τεχνητή νοημοσύνη σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες αλλά και στο Δημόσιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πάνος Καραγιάννης, CEO της εταιρείας, με το Môveo μια εταιρεία πολύ γρήγορα και με πολύ μικρή επένδυση μπορεί να φτιάξει το δικό της ChatGTP, το δικό της chatbot τα οποία με τη βοήθεια της Moveo, αυτοβελτιώνονται.  

Αλλά και το  ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το  υπουργείο Εξωτερικών διάλεξε τον εικονικό βοηθό της Moveo για να επικοινωνούν οι απόδημοι Έλληνες με τις προξενικές αρχές (123 προξενικές αρχές, 19 γλώσσες, σε 85 χώρες) απαντώντας σε καθημερινές ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα, πώς μπορεί να βγάλει διαβατήριο κ.λπ. Το έργο του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε κοινοπραξία με την Q&R και τη Vodafone.

Αναφερόμενοι στον ανταγωνισμό οι τρεις ιδρυτές ανέφεραν ότι υπάρχουν 1-2 ανταγωνιστές, ωστόσο, όπως επεσήμαναν, κανένας δεν βρίσκεται στο επίπεδο που βρίσκονται οι ίδιοι.

Απαντώντας σε ερώτηση θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» έργα του Δημοσίου, δήλωσαν πως είναι εφικτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει άμεσα.

Η εταιρεία έχει μπει στο στόχαστρο επενδυτών και έχουν δεχθεί πολλές κρούσεις για εξαγορά, ωστόσο τόνισαν προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει.

Η εταιρεία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της και ενώ ήδη έχει πελάτες ανάμεσα στους οποίους, εκτός  από το υπουργείο Εξωτερικών, είναι ο ΟΑΣΑ, η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS, τα Everest, η βραζιλιάνικη Tabas και η Vitex προσδοκά σε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη, βασισμένη στην τεχνολογία της με έμφαση στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία/Latam και την Ευρώπη. Η επέκταση αυτή θα γίνει με νέο κύκλο χρηματοδότησης που θα είναι ο πρώτος που θα αφορά θεσμικούς και όχι ιδιώτες επενδυτές.

Παράλληλα αναζητά συνεργάτες που θα βοηθήσουν στην επέκταση της εταιρείας  σε νέες χώρες ενώ προβλέπει  2,5 εκατομμύρια ευρώ ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR) έως το τέλος του 2023

Το ιστορικό

H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, όντες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing).

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

Η πλατφόρμα της Môveo AI αριθμεί ήδη περισσότερους από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση σε 85 χώρες, ενώ είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες.

Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αρχικής χρηματοδότησης, όπου και συμμετείχαν ιδιώτες επενδυτές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων Η ελληνική startup σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε νέο γύρο χρηματοδότησης, προκειμένου να συνεχίσει τη διεθνή της επέκταση και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο φθάνει ήδη στα 23 άτομα. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει προσλάβει επιπλέον 10 άτομα.

Συνολικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της  ξεπερνά τους 40.

«Έχει γίνει πολύς λόγος για το ΑΙ τους τελευταίους μήνες και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Στη Môveo AI έχουμε πετύχει να προσφέρουμε μια τεχνολογία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δουν σε πρακτικό επίπεδο τις δυνατότητες του ΑΙ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όσον αφορά το πόσο έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών», αναφέρει ο Πάνος Καραγιάννης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Môveo AI.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα Moveo

Η Môveo είναι μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα “παραδοσιακό” chatbot, οι δυνατότητες των οποίων ήταν πολύ περιορισμένες και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν. Με τη Môveo, η επικοινωνία γίνεται με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας να βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικότητα τους», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας (chief of AI officer – CAIO) της Môveo AI.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα της Moveo.ai, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει έναν ΑΙ εικονικό βοηθό μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποιώντας προηγούμενες συνομιλίες, το περιεχόμενο ιστοσελίδων ή εγγράφων, FAQs, ή ακόμη και σύντομες περιγραφές διαδικασιών.

Η σχεδίαση, ανάπτυξη και διαχείριση γίνεται μέσα από μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται τεχνικές γνώσεις (no-code). Ο εικονικός βοηθός ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα κάθε εταιρείας, τόσο στα backend συστήματα, όσο και στα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιεί (WhatsΑpp Instagram, Facebook, Viber κ.ά), ενώ, χάρη στην πολύ ισχυρή κατανόηση της φυσικής γλώσσας, χειρίζεται ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε 21 γλώσσες.

Επιπλέον, ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώνεται, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης και μπορεί να αντιλαμβάνεται όσα δεν γνωρίζει, να τα κατηγοριοποιεί και να ζητάει να τον εκπαιδεύσει ο χρήστης του, ώστε να μπορεί να δίνει τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v