Profile: «Φλέβα χρυσού» στη διεθνή αγορά του Fin Tech

Οι συνεχείς συμβάσεις που αναλαμβάνει η Profile στην «καυτή» αγορά του Fin Tech αναμένεται να οδηγήσουν και φέτος τον κύκλο εργασιών της σε διψήφιο ποσοστό ανόδου. Το «ανοιχτό ζήτημα» των εξαγορών στο εξωτερικό και το ράλι της μετοχής στο ΧΑ.

Profile: «Φλέβα χρυσού» στη διεθνή αγορά του Fin Tech

Με διψήφιο ρυθμό αύξησης αναμένεται να τρέξει και φέτος ο κύκλος εργασιών της Profile, τροφοδοτούμενος κυρίως από τις συνεχώς ανερχόμενες εργασίες του εξωτερικού στον «καυτό» χώρο του Fin Tech (τράπεζες, εναλλακτικές τράπεζες, επενδυτικές-ασφαλιστικές-χρηματιστηριακές εταιρείες, συστήματα διαχείρισης διαθεσίμων).

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη, η κατάσταση στην εταιρεία εξελίσσεται στα πλαίσια που είχε θέσει η διοίκησή της το φθινοπωρινό  του 2018, στο Roadshow του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

«Έγιναν και γίνονται αυτά που είχαμε σκιαγραφήσει από τότε: Διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών μας για το 2018, απρόσκοπτη συνέχιση του επενδυτικού μας προγράμματος (γύρω στα 3-5 εκατ. ευρώ ετησίως), διατήρηση υγιούς ρευστότητας και ανάλογες -διψήφιο ποσοστό ανόδου στα έσοδα- προοπτικές για τη φετινή οικονομική χρήση. H αισιοδοξία μας οφείλεται τόσο σε νέους πελάτες που αποκτούμε, όσο και στο γεγονός ότι ο δείκτης των επαναλαμβανόμενων εσόδων (τρέχοντα έσοδα που οφείλονται σε έργα του παρελθόντος) διευρύνεται συνεχώς, έχοντας φτάσει πλέον κοντά στο 75%, με την τάση να είναι ανοδική», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

O παράγοντας-κλειδί για την εταιρεία είναι η δραστηριοποίησή της σε έναν ιδιαίτερα υποσχόμενο και παγκοσμιοποιημένο χώρο (αυτόν του Fin Tech), όπου μάλιστα έχει κερδίσει και υλοποιήσει πολύ σημαντικά συμβόλαια, επικρατώντας έναντι διεθνών κολοσσών.

«Τα προϊόντα της Profile πωλούνται σε 35 χώρες. Το μυστικό μας είναι ότι προσαρμόζουμε τα προϊόντα μας στις ανάγκες του πελάτη και δεν καλούμε τους πελάτες μας να προσαρμόσουν τις ανάγκες τους στα δικά μας προϊόντα. Για να γίνει όμως αυτό, υλοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια μεγάλες επενδύσεις» είχε υποστηρίξει το περασμένο φθινόπωρο η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαράλαμπος Στασινόπουλος είχε τονίσει ότι στόχος της εταιρείας πέρα από την οργανική ανάπτυξη, είναι και η διεύρυνση των εργασιών της μέσα από εξαγορές. Για τον σκοπό αυτό, με τη βοήθεια συμβούλου, εξετάζεται σειρά εταιρειών. Στόχος είναι η εξαγορά εταιρειών στην Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα δρουν συμπληρωματικά με την Profile σε θέματα προϊόντων και χαρτοφυλακίου».

Υπεραπόδοση στο ταμπλό

Επηρεαζόμενη πιθανότατα από τις προαναφερόμενες εξελίξεις, η μετοχή της Profile (η οποία έχει ενταχθεί στο Γενικό Δείκτη του ΧΑ από την 27η Δεκεμβρίου του 2018) συγκαταλέγεται στις πλέον αποδοτικές του ΧΑ κατά τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι μέσα στο 2018 ανέβηκε από το 0,732 ευρώ (2/1) στο 1,225 ευρώ αποδίδοντας στους επενδυτές 67%, ενώ από την αρχή της φετινής χρονιάς μέχρι και σήμερα έχει σημειώσει επιπλέον κέρδη της τάξεως του 38%! Και όλα αυτά, όταν ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ από την αρχή του 2018 έως και σήμερα έχει υποχρεωθεί σε απώλειες  γύρω στο 20%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, μετοχές εταιρειών -όπως η Profile- που δραστηριοποιούνται ενεργά στον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο του Fin Tech, διαπραγματεύονται διεθνώς με πολύ υψηλότερους πολλαπλασιαστές σε σχέση με το μέσο όρο των υπόλοιπων εισηγμένων.

Οι «καλές δουλειές» του 2018

Στις σημαντικές νέες συμβάσεις που υπέγραψε και ανέλαβε η Profile μέσα στο 2018 συγκαταλέγονται οι παρακάτω:

* Η επενδυτική εταιρεία Arrow Capital, με παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαυρίκιο, επέλεξε τη λύση Axia για την αποτελεσματική διαχείριση των wealth management εργασιών της, μέσω της προηγμένης λειτουργικότητας, των omni-channel δυνατοτήτων και του δυναμικού reporting της πλατφόρμας.

* Η Orient Bank στην Ουγκάντα επέλεξε τη λύση Acumennet, την ολοκληρωμένη web-based Treasury πλατφόρμα για πλήρη κάλυψη εργασιών front-to-back, καθώς και για τη διαχείριση κινδύνου. Η Orient Bank έχοντας παρουσία στη χώρα από το 1993 είναι πλέον το  κορυφαίο corporate τραπεζικό ίδρυμα με 23 υποκαταστήματα. 

* Η υλοποίηση της πλατφόρμας RiskAvert στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG).

* Η Family Bank στην Κένυα επέλεξε και υλοποίησε το ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Διαθεσίμων (Treasury Management), Acumennet, για να υποστηρίξει αποτελεσματικά τις διευρυνόμενες δραστηριότητες του αντίστοιχου τμήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v