Η F.G. Europe απορροφά την ΕΣΚΙΜΟ

Σε συγχώνευση προχωρούν η Eskimo και η F.G. EUROPE, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ενώ η πρώτη σχέση αξιών ορίστηκε στο 1/7 υπέρ της F.G. Europe. Η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών, ενώ η F.G. Europe ανακοίνωσε ότι θα ρευστοποιήσει εντός των προσεχών ημερών το σύνολο της συμμετοχής στην Eskimo.

Η F.G. Europe απορροφά την ΕΣΚΙΜΟ
Την πρόθεσή τους για συγχώνευση ανακοίνωσαν η Eskimo και η F.G. EUROPE με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης προς το ΧΑΑ, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών αποφάσισαν κατά τις σημερινές τους συνεδριάσεις να προτείνουν στους μετόχους τους την συγκεκριμένη συγχώνευση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σχέση αξιών της F.G EUROPE και της Eskimo εκτιμάται από τα διοικητικά τους συμβούλια σε επτά προς ένα αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται όμως στην ανακοίνωση η σχέση αξιών θα οριστικοποιηθεί, μετά τη σύνταξη του ισολογισμού μετασχηματισμού της F.G EUROPE με ημερομηνία 15.10.2002, καθώς και την σχετική έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή, ο οποίος θα προβεί στην αποτίμηση των δύο εταιριών και στη διατύπωση πρότασης αναφορικά με το δίκαιο και εύλογο της σχέσης αξιών.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται, ότι με βάση την οριστική σχέση αξιών, θα καθορισθεί και η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των υπό συγχώνευση εταιριών, η οποία και θα ανακοινωθεί μέσω του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης.

Επίσης, σημειώνεται ότι η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το Nόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιριών και των αρμοδίων Αρχών. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι η διαδικασία συγχώνευσης θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Eskimo η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών, το 2001 παρουσίασε πωλήσεις ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, και ζημίες ύψους 264 χιλ. ευρώ.

Η F.G. EUROPE δραστηριοποιείται κυρίως στην εισαγωγή και εμπορία κλιματιστικών (αντιπροσώπευση του ιαπωνικού ομίλου Fujitsu General Ltd) και δευτερευόντως στην αγορά προϊόντων κινητής τηλεφωνίας (Telestet, Master Dealer). Για το 2001 η εταιρία σημείωσε πωλήσεις 80,07 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 3,04 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια πάντα ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η Eskimo θα έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας, με ενισχυμένο όμως κύκλο εργασιών και βελτιωμένα αποτελέσματα. Σε αυτό θα συμβάλουν τα οικονομικά μεγέθη της απορροφώμενης, οι οικονομίες κλίμακος που θα επιτευχθούν καθώς και το ισχυρό και πετυχημένο management.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση θα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση και ηγετική θέση στην εμπορία κλιματιστικών πανευρωπαϊκά.

Τέλος, σημειώνεται ότι η F.G. Europe με ανακοίνωσή της προς το ΧΑΑ, γνωστοποιεί ότι από 8/10/2002 μέχρι 15/10/2002 προτίθεται να προβεί στην πώληση 2.194.430 κοινών μετοχών της Eskimo μέσω της Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, το οποίο αντιστοιχεί στο 15,04% του συνόλου των κοινών μετοχών της εισηγμένης.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα και μέσω της ίδια χρηματιστηριακής, η F.G. Europe προτίθεται να προβεί στην πώληση 680.000 προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της Eskimo, το οποίο αντιστοιχεί στο 33,49% του συνόλου των προνομιούχων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v