Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχν. Ολυμπιακή: Προς ΑΜΚ ύψους 33,125 εκ. (upd)

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών συνολικού ύψους μέχρι ποσού 33.125.000 ευρώ με την έκδοση 33.125.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστης και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 1 νέα για κάθε 4 παλαιές, αποφάσισε το Δ.Σ. της Τεχνικής Ολυμπιακής στις 21 Μαρτίου.

Τεχν. Ολυμπιακή: Προς ΑΜΚ ύψους 33,125 εκ.  (upd)
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών συνολικού ύψους μέχρι ποσού 33.125.000 ευρώ με την έκδοση 33.125.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστης και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε το Δ.Σ. της Τεχνικής Ολυμπιακής στις 21 Μαρτίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι παλαιοί μέτοχοι με αναλογία μια (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε τέσσερις (4) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, η οποία θα ανέλθει στο συνολικό ποσό του 1.656.250,00 ευρώ θα αχθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε ειδικό υπέρ το άρτιον αποθεματικό σε πίστωση του λογαριασμού ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”.

Το ποσό των 34.781.250 ευρώ το οποίο προτείνεται να αντληθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, αύξηση της συμμετοχής της σε υπάρχουσες εταιρίες του Ομίλου καθώς και την ενίσχυση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς ή/και με γεωγραφική επέκταση ώστε να επιτυγχάνεται διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου και μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να ισχυροποιήσουν την θέση της εταιρίας και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις χρηματοροές της δίνοντάς της τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν ως κάτωθι:

α) Ποσό 12 εκατ. ευρώ περίπου για την εξόφληση μεσοβραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρίας.

β) Ποσό 15 εκατ. ευρώ περίπου για την αύξηση της συμμετοχής της εταιρίας σε υπάρχουσες εταιρίες του ομίλου, για την ενίσχυση της ανάπτυξής της σε νέους τομείς και την γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της.

γ) Ποσό 7,78 εκατ. ευρώ περίπου για κεφάλαιο κίνησης και δαπανών έκδοσης (π.χ. φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου, έλεγχος οικονομικών καταστάσεων κ.λπ).

Σημειώνεται, ότι με την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επιτυγχάνεται κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με την ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρίας.

Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την ΑΜΚ το αργότερο εντός δύο ετών από την ημερομηνία αντλήσεώς τους.

Η γνώση της εταιρίας αναφορικά με τις προθέσεις των βασικών της μετόχων, περιορίζεται μόνο στη δήλωση του κυρίου μετόχου της εταιρείας και προέδρου του Δ.Σ αυτής Κωνσταντίνου Α. Στέγγου, ο οποίος, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της 21/03/2007, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διατηρήσει αμετάβλητο το ποσοστό που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας:

α) έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών και β) για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Εφόσον, υπολείπονται αδιάθετες μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαθέσει τις τυχόν αδιάθετες μετοχές κατά την κρίση του, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2006, εφόσον υπάρξουν κέρδη προς διανομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v