Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EYΠIK: Υλοποιούνται φέτος οι ανοδικοί στόχοι

Στόχο την αύξηση της παραγωγής κατά 8,7% βάζει η Ευρωπαϊκή Πίστη για τη φετινή χρονιά. Ο μηδενικός δανεισμός και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.

EYΠIK: Υλοποιούνται φέτος οι ανοδικοί στόχοι

«Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Πίστης για την παραγωγή του 2013 είναι ανοδικός και η μέχρι τώρα φετινή πορεία της εταιρείας κινείται στο πλαίσιο του στόχου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Χρήστος Γεωργακόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα για φέτος, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει θέσει μεταξύ των στόχων της την αύξηση της παραγωγής κατά 8,7%, τη μείωση των γενικών εξόδων ως ποσοστό επί της παραγωγής κατά 0,5%, τη μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 0,5%, την υποχώρηση του συντελεστή ζημιών κατά 1%, την πτώση του συντελεστή ακυρώσεων κατά 2% και την επίτευξη προ φόρων κερδών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

• Από τις ασφαλιστικές εταιρείες με παραγωγή άνω των 100 εκατ. ευρώ, μόνο δύο σημείωσαν πέρυσι άνοδο παραγωγής: η ING Ζωής 3% και η Ευρωπαϊκή Πίστη 12%.

• Η Ευρωπαϊκή Πίστη απορρόφησε το σύνολο των ζημιών από το κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων και δεν εντάχθηκε στις ευνοϊκές συνθήκες για την τριετή απόσβεση της συγκεκριμένης ζημίας.

• Η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση. Δεν έχει καθυστερήσει οφειλές ούτε μία φορά, ούτε για μία ημέρα.

• Διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξιών –ΑΑ ήδη άνω των 159 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία με τιμές προσαρμοσμένες την 31η/12/2012.

• Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ισχυρός πόλος έλξης δικτύων από την αγορά, καθώς πιστεύει πως ο ασφαλιστής δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε από μηχανήματα, ούτε από το internet.

• H εταιρεία συγκαταλέγεται στις τέσσερις που συμπεριελήφθησαν στα stress tests (μαζί με Εθνική, ΑΤΕ και Eurolife) και είναι η μόνη εκ των τεσσάρων που δεν υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Η χθεσινή συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v