Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη

Τον συσχετισμό και σε δικαστικό επίπεδο της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω του δικτύου της Vodafone και της υπόθεσης θανάτου του στελέχους της εταιρείας Κώστα Τσαλικίδη επιθυμεί η οικογένεια του.

Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη
Τον συσχετισμό και σε δικαστικό επίπεδο της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω του δικτύου της Vodafone και της υπόθεσης θανάτου του στελέχους της εταιρείας Κώστα Τσαλικίδη επιθυμεί η οικογένεια του εκλιπόντος και προσεχώς αναμένονται σειρά νομικών ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας Τσαλικίδη "η υπόθεση των υποκλοπών είναι το σοβαρότερο έγκλημα κατασκοπείας στην Ελλάδα και η μή διελεύκανση της υπόθεσης καταδεικνύει νομικό και πολιτικό έλλειμμα».

Περαν των συνηγόρων υπεράσπισης, παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν ο αδελφός του εκλιπόντος, Παναγιώτης Τσαλικίδης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Όπως μάλιστα τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης, ήδη στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί να συμμετάσχει και η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) ενώ ζητήθηκε η διαβίβαση και του πορίσματος του εισαγγελέα Εφετών κ. Δημ. Δασούλα βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της απόπειρας κατασκοπείας.

Αναφερόμενος στην σοβαρότητα της υπόθεσης και στην ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε σειρά " σκοτεινών σημείων" και " συμπτώσεων" στην υπόθεση ενώ αναφέρθηκε επισταμένως σε παραλείψεις της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας ως προς την διερεύνηση του θέματος.

"Ενδεικτικό των παραλείψεων" , είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος " είναι ότι το σκοινί του απαγχονισμού ( σ.σ. το έδειξε) βρίσκεται ακόμα στην κατοχή της οικογένειας αντί να είναι πειστήριο της δικογραφίας».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς και στην θέση του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γιάννη Κορωνιά υπογραμμίζοντας οτι" από τις 4.3. 05 όταν η υπόθεση των υποκλοπών έγινε γνωστή στη Vodafone μέχει τις 10.3.05 όταν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός είχε καταστραφεί το υλικό με απόφαση και είχε πεθάνει ο μάρτυρας, δηλαδή ο Κώστας Τσαλικίδης".

Στην ίδια κατεύθυνση η έτερη συνήγορος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "σκηνοθετημένη αυτοκτονία" και αναφέρθηκε στα πορίσματα τεχνικών συμβούλων της οικογένειας από τα οποία προκύπτει οτι δεν στοιχειοθετείται επαρκώς η αυτοκτονία Τσαλικίδη."
 
Φυσικά δεν πρόκειται για ερασιτεχνική δολοφονία, αλλά για δολοφονία που προέρχεται από οργανωμένα κέντρα...». , είπε η κ Κωνσταντοπούλου η οποία επεσήμανε οτι προσεχώς θα γίνει σχετικό διάβημα στην Δικαιοσύνη για την συνένωση των δύο υποθέσεων.

Εν συνεχεία , ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας κ. Φρ. Ραγκούσης σχολίασε την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα κατασκοπείας. « Ο εισαγγελέας βιάστηκε να αποφανθεί ότι είναι απόπειρα.

Που το ξέρει επειδή κάποιοι από αυτούς που παρακολουθήθηκαν του είπαν ότι δεν μιλούσαν από τα κινητά για πολιτικά θέματα;"

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσαλικίδη, αδελφού του εκλιπόντος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και επεσήμανε οτι αίτημα της οικογένειας αποτελεί σύνδεση των δύο δικογραφιών « για να διαλευκανθεί η δολοφονία του αδελφού μου...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v