Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στέκεται στα πόδια της» η ασφαλιστική παραγωγή

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει η ασφαλιστική αγορά. Μετά το -9,5% του 2013, το φετινό οκτάμηνο (συνολική παραγωγή) έκλεισε με πτώση μόλις 1,2%. Οι επιδόσεις των κλάδων αυτοκινήτου, υγείας και των προϊόντων ζωής.

«Στέκεται στα πόδια της» η ασφαλιστική παραγωγή

Τα χθεσινά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος επιβεβαιώνουν (ή καλύτερα ενισχύουν) την τάση που αναπτύσσεται φέτος στην αγορά και θέλει:

Πρώτον, τον κλάδο οχημάτων να συνεχίζει την πτώση της παραγωγής του (-12,7% στο οκτάμηνο) λόγω των μεγάλων μειώσεων που παρατηρούνται στα τιμολόγια των εταιρειών.

Δεύτερον, τις λοιπές καλύψεις των γενικών κλάδων να υποχωρούν κατά 6,8% λόγω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης.

Τρίτον, τις ασφαλίσεις υγείας να αυξάνονται για μια ακόμη χρονιά με διψήφιο ποσοστό (+27,3% στο οκτάμηνο), λόγω κυρίως της εικόνας που έχει σχηματίσει το κοινό για το επίπεδο της δημόσιας υγείας.

Τέταρτον, τα παλαιότερα συμβόλαια ζωής που ρευστοποιούνται, να εμφανίζουν τάση αποκλιμάκωσης.

Και πέμπτον (και βασικότερο ως προς το βαθμό της επίδρασης) την πολύ σημαντική αύξηση των «προϊόντων ζωής που είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις (+69,3% στο οκτάμηνο), κυρίως -σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς- εξ' αιτίας της ενίσχυσης των προϊόντων bancassurance, δηλαδή της πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από τα γκισέ των τραπεζών.

Για την εξέλιξη αυτή μάλιστα, το Euro2day.gr σας έχει ενημερώσει έγκαιρα, με ενδεικτικά δημοσιεύματα όπως τα παρακάτω:

• Της 16ης Ιουλίου με τίτλο «Ασφαλιστικά προϊόντα που δελεάζουν τους καταθέτες»
• Της 24ης Σεπτεμβρίου με τίτλο «Ασφαλιστικά προϊόντα: Αβάντα από τράπεζες και... Υπουργείο Υγείας» 
• Και της 18ης Οκτωβρίου με τίτλο «Κλάδος ζωής: Στροφή πελατών προς τα τραπεζικά γκισέ»

Η ουσία είναι πως μετά από αρκετά χρόνια πτώσης, η ασφαλιστική παραγωγή στην Ελλάδα δείχνει να σταθεροποιείται, καθώς μετά το -9,5% του 2013, το φετινό οκτάμηνο έκλεισε μόλις με -1,2% και αυτό οφειλόμενο στις μειώσεις των τιμολογίων του κλάδου αυτοκινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v