Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΘ: Απόσυρση των φοροπροστίμων, όχι... λίφτινγκ

Τη θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη ζητά το ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι το λίφτινγκ στο οποίο προχωρά το υπουργείο δεν θα έχει αποτέλεσμα.

ΒΕΘ: Απόσυρση των φοροπροστίμων, όχι... λίφτινγκ

Την απόσυρση των φορολογικών διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που επισύρουν δυσβάσταχτα πρόστιμα ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), υπογραμμίζοντας ότι το... λίφτινγκ, στο οποίο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει, δεν ικανοποιεί τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Η επιχειρηματικότητα και δη η μικρομεσαία δεν έχει άλλες αντοχές. Με μειώσεις προστίμων, οι οποίες θα είναι απόρροια όχι της κοινής λογικής, αλλά της πίεσης της επιχειρηματικής κοινότητας, δεν επιτυγχάνονται ουσιαστικά αποτελέσματα. Είχαμε πει εγκαίρως ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές για τα φορολογικά έσοδα δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του να αφυπνίσει τους λίγους, που ενδεχομένως μπορούν, αλλά δεν θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δημιουργεί νέες εντάσεις και ανασφάλεια στην κοινωνία.

«Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να κατανοήσει, πριν να είναι πολύ αργά, ότι τα εξοντωτικά, εξωπραγματικά και τιμωρητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο νέο ΚΦΔ, ακόμη και αν μειωθούν κατά το ήμισυ, δεν πρόκειται να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, και αυτό γιατί πολύ απλά είναι αδύνατον να εισπραχθούν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Αυτό που ζητούμε από την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στη σωστή αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στην άμεση διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων, που έχουν σαφώς εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα κάθε επιχειρηματικού φορέα, και στη θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου με κεντρικό άξονα την εθνική οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v