Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ναι μεν αλλά» στις περαιώσεις περιουσίας

Η περαίωση περιουσίας θα μπορούσε να συζητηθεί, αλλά με έναν φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 25%, όσο δηλαδή ήταν ο μέσος φορολογικός συντελεστής των τελευταίων ετών, προκειμένου να μην έχει χαριστικό χαρακτήρα, τονίζει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

«Ναι μεν αλλά» στις περαιώσεις περιουσίας

Ναι σε περαίωση περιουσίας, αλλά με συντελεστή φόρου 25%, λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική άποψη η οποία δεν έχει συζητηθεί στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου.

Το στέλεχος αυτό, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφορικά με την καθιέρωση περαίωσης περιουσίας, υποστήριξε ότι το μέτρο θα μπορούσε να συζητηθεί, αλλά με έναν φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 25%, όσο δηλαδή ήταν ο μέσος φορολογικός συντελεστής των τελευταίων ετών προκειμένου να μην έχει χαριστικό χαρακτήρα.

Διευκρινίζοντας ότι η άποψη αυτή είναι προσωπική, υπενθύμισε παράλληλα την πάγια θέση της τρόικας για τις περαιώσεις, σύμφωνα με την οποία οι πρακτικές αυτές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Άλλωστε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει αποκλείσει στο παρελθόν τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρ' όλα αυτά το δέλεαρ είναι ισχυρό καθώς όπως εκτιμήθηκε χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης όπου τέθηκε η πρόταση Σάλλα, περαίωση περιουσίας θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο της τάξεως των 7-10 δισ. ευρώ!

Αντίστοιχη πρόταση υπέβαλε χθες και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v