”Πνίγηκε” στο πετρέλαιο η Wall

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Υψηλότερα των 60 δολαρίων διατηρείται το βαρέλι. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Υψηλότερα των 60 δολαρίων διατηρείται το βαρέλι. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι διατηρούνται οι πετρελαϊκές τιμές, με την εκλογή νέου Προέδρου στο Ιράν, να ωθεί ακόμη υψηλότερα το μαύρο χρυσό, προς τα 61 δολάρια. Μάλιστα αναλυτές προβλέπουν διατήρηση της ανόδου των τιμών.

Στα εταιρικά νέα πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Apple, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Barron’s, που τόνιζε τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει το ipod από τα νέα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα η εταιρία που κατασκευάζει τμήμα του ipod, Sigma Tel, κατέγραψε σημαντική πτώση ύστερα από την υποβάθμιση της σύστασης.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Nike, παρά τα κέρδη που κατέγραψε και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μεγέθη έτους. Καθοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Myogen, που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την έρευνα γύρω από φαρμακευτικό της σκεύασμα που χορηγείτο σε καρδιοπαθείς.

Εξάλλου, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Exxon Mobil, σαφώς ευνοημένη από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών. Άνοδο κατέγραψε και η Boeing, που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών.

Παράλληλα Αμερικανοί χρηματιστές προέβλεπαν ότι το γεγονός της χρηματιστηριακής εβδομάδας δεν είναι άλλο από την συνεδρίαση της FOMC για τα επιτόκια την προσεχή Πέμπτη. Η FOMC αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια στο 3,25%.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας παρέμεινε αμετάβλητο στα 6,91 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,76%, στα 9,33 δολάρια. Κέρδη 1,04% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,18 δολάρια.

Στις 10.290 μονάδες και με οριακές απώλειες 0,07% έκλεισε ο Dow Jones, ενώ πτώση 0,39% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.045 μονάδες. Πτώση 0,07% για τον S&P που έκλεισε στις 1.190 μονάδες.

Στο μεταξύ, στις 5.043 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSΕ 100, καταγράφοντας απώλειες 0,7%, ενώ πτώση 0,93% σημείωσε ο Dax, στις 4.523 μονάδες. Απώλειες 1,0% για τον Cac, στις 4.157 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v