Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall μετά τα ρεκόρ

Υποχωρεί ελαφρώς η Wall μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα πολλά οικονομικά και εταιρικά μεγέθη των ημερών. Αρχίζει η συνεδρίαση της Fed. Κέρδη ευρωαγορών 1% τον Απρίλιο.

Ξεκουράζονται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα πολλά οικονομικά και εταιρικά μεγέθη που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες.

Οι δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με πολύ μικρές μεταβολές, αλλά η ανακοίνωση της μεγάλης πτώσης σε δείκτη μεταποίησης, άσκησε πρόσθετες πιέσεις.

Αυτή την ώρα τα πρόσημα γίνονται και πάλι μικτά. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 14.801 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,02% στις 1.594 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανάκαμψη στις 3.318 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ στις 1.593 μονάδες χθες, με κέρδη 1,6% στον μήνα. Εφόσον ολοκληρώσει τον Απρίλιο με άνοδο, το βαρόμετρο της Wall Street θα έχει κινηθεί με άνοδο επί 6 συνεχόμενους μήνες.

Η επιτροπή καθορισμού των αμερικανικών επιτοκίων FOMC αρχίζει σήμερα την διήμερη τακτική συνεδρίαση. Αναμένεται ότι η Fed θα διατηρήσει οπωσδήποτε τα επιτόκια σταθερά και το πρόγραμμα αγορών ομολόγων σταθερό στα 85 δισ. δολ. τον μήνα.

Πολλές στατιστικές ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Αποτυπώνοντας την διαρκή βελτίωση στην αγορά ακινήτων, ο δείκτης S&P/Case-Shiller 20 που καλύπτει τις τιμές των οικιών σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 9,3% στο 12μηνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Μάιο 2006.

Στην συνέχεια όμως ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI βούλιαξε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα 3,5 ετών . Ο δείκτης που καλύπτει την δραστηριότητα της μεταποίησης στην καίρια περιφέρεια του Σικάγο, διολίσθησε στο 49 (που είναι επίπεδο το οποίο υποδεικνύει συρρίκνωση του τομέα) από 52,4 τον Μάρτιο.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις ανακοινώνουν επίσης σήμερα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η Pfizer και η Aetna.

Η μετοχή της Best Buy εκτινάσσεται 5% μετά την ανακοινωση ότι θα πωλήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Carphone Warehouse Group.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το μπαράζ των θετικών εκπλήξεων από τα αποτελέσματα τριμήνου, και καθώς αναμένεται μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,2% στις 296,72 μονάδες. Ενισχύθηκε 1% στο σύνολο του Απριλίου, με άνοδο επί 11ο συνεχόμενο μήνα που είναι το μεγαλύτερο κερδοφόριο διάστημα από το 1997. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 6,1% μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε την συνεδρίαση με πτώση 0,43% στις 6.430 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,51% στις 7.914 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,3% στις 3.857 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v