Τρίτη ημέρα ανάκαμψης στον Nasdaq (update)

Η άνοδος κατά 9% της μετοχής της Network Appliance, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα, καθιστά διατηρήσιμη την ανάκαμψη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στον Nasdaq. Το ενδιαφέρον ωστόσο παραμένει στην Google, ύστερα από την μείωση του εύρους τιμής διάθεσης. Στις 10.000 επανήλθε ο Dow, θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές.

Η άνοδος κατά 9% της μετοχής της Network Appliance, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα, οδηγεί την ανάκαμψη στον Nasdaq, με το ενδιαφέρον ωστόσο να παραμένει στην Google, ύστερα από την μείωση του εύρους τιμής διάθεσης στην τεχνολογική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Network Appliance σημειώνει υψηλά κέρδη, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου χρήσης, που ήταν καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Κέρδη καταγράφουν και άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι IBM, Hewlett-Packard, EMC, Microsoft, Intel και Cisco Systems.

Εξάλλου, η Google ανακοίνωσε ότι περικόπτει το εύρος στην τιμή εισαγωγής της στην αγορά του Nasdaq, από τα 108-135 δολάρια στα 85-95 δολάρια, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής πορείας του τεχνολογικού κλάδου στις τελευταίες εβδομάδες.

Το πετρέλαιο nymex διαμορφώνεται πάνω από τα 47 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο brent ενισχύεται στα 43,20 δολάρια ανά βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών τόσο για την πετρελαϊκή παραγωγή από το Ιράκ και τη Ρωσία, αλλά και τα σημερινή στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ.

Εξάλλου, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, η Applied Materials ανακοίνωσε ελαφρώς καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα β΄ τριμήνου, αυξάνοντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη του έτους. Ωστόσο, η μετοχή υποχωρεί 2%.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,31% στις 10003,73 μονάδες, άνοδο 1,04% στις 1813,92 μονάδες καταγράφει ο Nasdaq, ο S&P σημειώνει κέρδη 0,56% στις 1087,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v