Δονήσεις στις αγορές από θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν τα αμερικανικά futures ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, που διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις. Σημαντικά κέρδη και για το ευρώ έναντι του δολαρίου, εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές.

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν τα αμερικανικά futures ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, που διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις. Υψηλή άνοδο και για το ευρώ έναντι του δολαρίου, εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν μόλις 32.000 θέσεις εργασίας καθώς ο ρυθμός των προσλήψεων επιβραδύνθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα δημιουργούνταν 235.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, το ευρώ επωφελήθηκε άμεσα από τα αρνητικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, καταγράφοντας άνοδο υψηλότερη του 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 1,2236 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι απώλειες που κατέγραφαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης λόγω των υψηλών πετρελαϊκών τιμών, διευρύνθηκαν ύστερα από την υποχώρηση των αμερικανικών futures.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού διατηρούν την ανοδική τους πορεία, με το nymex στη Νέα Υόρκη να ενισχύεται στα 44,38 δολάρια το βαρέλι, και το brent στο Λονδίνο να διαμορφώνεται στα 40,23 δολάρια.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 4360,7 μονάδες με απώλειες 1,19%, κατά 2,47% υποχωρεί ο DAX στις 3733,56 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 υποχωρεί 1,82% στις 3557,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v