Το πετρέλαιο πλήττει τις μετοχές στη Wall

Η εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ασκεί έντονες πιέσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά για μια ακόμη μέρα, περιορίζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον και οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα. Ισχυρότατες πιέσεις σε Dax- Nasdaq.

Η εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ασκεί έντονες πιέσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά για μια ακόμη μέρα, περιορίζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον και οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι πετρελαϊκές τιμές συνέχισαν να ”σκαρφαλώνουν” σε υψηλότερα επίπεδα, φθάνοντας στα 44,28 δολ. το βαρέλι στα futures της αμερικανικής αγοράς για παράδοση Σεπτεμβρίου, για να υποχωρήσουν στα 44,14 δολ. το βαρέλι.

”Η πραγματική ανησυχία είναι οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κάνουν νευρικούς τους επενδυτές” τονίζει ο Colin Morton, διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρίας Rensburg.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της γαλλικής εταιρίας πληροφορικής Business Objects δέχεται πιέσεις, σε συνέχεια αντίστοιχης τροχιάς που διαγράφει στο γαλλικό χρηματιστήριο, μετά από ενημέρωση πως η Securities and Exchange Commission ετοιμάζει μήνυση εναντίον της εταιρίας.

O γερμανικός όμιλος χημικών προϊόντων BASF ανακοίνωσε πως αναμένει σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων της οικονομικής χρήσης του 2004, λόγω αυξημένης ζήτησης σε ΗΠΑ και Ασία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.077,02 μονάδες με απώλειες 0,42%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45% στις 1.851,32 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,24% στις 1.097,06 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,72% στις 4.397,80 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,20% στις 3.606,82 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.819,46 μονάδες με σημαντικές απώλειες 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v