ΗΠΑ: Διάψευση εκτιμήσεων για νέες θέσεις εργασίας

Κατά πολύ χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε οριακή μείωση, κατά 0,1% στο 5,5%. Ισχυρές πιέσεις ασκούνται αυτή τη στιγμή στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη 1,5% για το ευρώ έναντι του δολαρίου.

ΗΠΑ: Διάψευση εκτιμήσεων για νέες θέσεις εργασίας
Κατά πολύ χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε οριακή μείωση, κατά 0,1% στο 5,5%.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται αυτή τη στιγμή στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 32.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 240.000.

Χαρακτηριστικό είναι πως μειώνονται για τέταρτη συνεχόμενη φορά στη διάρκεια των πέντε τελευταίων μηνών, στοιχείο που υποδηλώνει την επιφυλακτική στάση των επιχειρήσεων στο β΄ εξάμηνο.

Τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας κατά 9.000, στις 336.000 καταδεικνύουν ασαφή τάση στην αγορά εργασίας και τις επιχειρηματικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Αναλυτές σχολιάζουν πως πιθανότατα η οικονομία επιβραδύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της. Τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας έχουν τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις, ενώ αναμένεται να επηρεάσει και την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Η Federal Reserve αναμενόταν να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% στο 1,5% την Τρίτη, όμως η φανερή αδυναμία στην αγορά εργασίας ενδέχεται να επηρεάσει την απόφασή της, καθώς και τη συχνότητα των επόμενων αυξήσεων, εάν δεν σημειωθεί σημαντική βελτίωση στην αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v