Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και αποτελέσματα πιέζουν τη Wall

Τα ανάμικτα στοιχεία από τις παραγγελίες διαρκών αγαθών αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα εισηγμένων εταιριών πιέζουν τη Wall Street. Στο επίκεντρο το deal Microsoft – Yahoo! και η Μπεζ Βίβλος. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα ανάμικτα στοιχεία από την οικονομία αλλά και τα αποτελέσματα εισηγμένων εταιριών πιέζουν τη Wall Street. Στο επίκεντρο το deal Microsoft – Yahoo! και η Μπεζ Βίβλος. Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές

Στο προσκήνιο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η αμερικανική οικονομία με αφορμή τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και τη δημοσίευση της Mπεζ Βίβλου στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 2,5% τον Ιούνιο έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,6%. Εκτός των αυτοκινήτων και αεροπλάνων οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,1%.

Αναφορικά με τη Mπεζ Βίβλο oι αναλυτές εκτιμούν ότι θα διαπιστώνεται ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης από την κρίση μέσω σινιάλων σταθεροποίησης σε τομείς της οικονομίας.

Στις εταιρικές ειδήσεις κυριαρχεί η δεκαετής συμφωνία της Microsoft με τη Yahoo! Στην online διαφήμιση και αναζήτηση. Η μετοχή της Yahoo! καταγράφει πτώση της τάξης του 5%, ενώ της Microsoft σημειώνει μικρά κέρδη.

Απώλειες για τον τίτλο της ConocoPhillips της οποίας τα κέρδη υποχώρησαν 76% στο β΄ τρίμηνο.

Αντίθετα θετικά κινείται η Time Warner με την εταιρία να επαναλαμβάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος έτους. Ανοδος και για την Dow Chemical ύστερα από την έναρξη κάλυψης της εταιρίας από τη UBS με σύσταση “Buy”.

Το πετρέλαιο υποχωρεί προς τα επίπεδα των 65 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 936 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 9.063 μονάδες με πτώση 0,37%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,51%, στις 1.965 μονάδες. Απώλειες 0,42% για τον S&P 500, στις 975 μονάδες. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,01%, στις 4.539 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,46%, στις 3.378 μονάδες. Κέρδη 1,65% για τον DAX 30, στις 5.263 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v