Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκλεισε η συμφωνία Microsoft - Yahoo!

Έπειτα από έναν χρόνο προσπαθειών Microsoft και Yahoo! συμφώνησαν τους όρους συνεργασίας τους στην online αναζήτηση και διαφήμιση, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν την Google.

Έκλεισε η συμφωνία Microsoft - Yahoo!
Η Microsoft και η Yahoo! συμφώνησαν τους όρους συνεργασίας τους στην online αναζήτηση και διαφήμιση, προκειμένου να ανταγωνιστούν καλύτερα την Google.

Με βάση τη συμφωνία, η Microsoft θα λάβει μια δεκαετή άδεια χρήσης των "κύριων τεχνολογιών αναζήτησης" της Yahoo!.

Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, θα γίνει η πλατφόρμα πληρωμένης αναζήτησης και αλγοριθμικής αναζήτησης για τις ιστοσελίδες της Yahoo!.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, κ. Steve Ballmer, έχει δηλώσει ότι μια συμφωνία θα ευνοήσει και τις δύο εταιρίες, ενώ η CEO της Yahoo!, κ. Carol Bartz, τόνισε τον Μάιο πως οι συνομιλίες των δύο πλευρών δεν έχουν σταματήσει.

Μαζί, η Yahoo! και η Microsoft ελέγχουν το 28% της αγοράς αναζήτησης στις ΗΠΑ, έναντι του 65% της Google, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών ComScore.

Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει τη Yahoo! πέρυσι, αλλά η προσφορά των 47,5 δισ. δολ. που έκανε απορρίφθηκε, ενώ όσα έπραξε η Yahoo! για να εξασφαλίσει συμφωνία διαφήμισης αναζήτησης με την Google συνάντησαν άκαμπτα εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Με βάση τη συμφωνία, η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η Bing, θα τροφοδοτεί τις αναζητήσεις της Yahoo!, ενώ η Yahoo! θα διαχειρίζεται τις διαφημιστικές πωλήσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v