Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία και τράπεζες πιέζουν τη Wall

Διατηρείται η πτώση στη Wall με τράπεζες και τεχνολογία να δίνουν αρνητική κατεύθυνση στους δείκτες καθώς η πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, προβλημάτισε τους επενδυτές. Μικτές τάσεις στην Ευρώπη.

Διατηρείται η πτώση στη Wall Street με τον χρηματοοικονομικό κλάδο για άλλη μια μέρα να δίνει αρνητική κατεύθυνση στους δείκτες καθώς η πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, προβληματίζει τους επενδυτές. 
 
Παράλληλα, σημαντικές πιέσεις καταγράφονται και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά από έκθεση που προειδοποιεί για δραματική μείωση στη ζήτηση τεχνολογικών προϊόντων, εντός του 2009. 

Αναλυτικά, οι μετοχικοί τίτλοι διεύρυναν τις απώλειες τους μόλις γνωστοποιήθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 5,3% στις 4.49 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός 12 ετών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι μεταπωλήσεις να αυξηθούν στα 4.800.000 ακίνητα.

Μετοχές που πρωταγωνιστούν από τα blue chips είναι η IBM που υποχωρεί 2%, η Microsoft χαμηλότερα 1,5% αλλά και η Yahoo κάτω κατά 3%. Από πλευράς τραπεζών, απώλειες 4% καταγράφει η Citigroup και 2% η Bank of America.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests για την εξακρίβωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και βιωσιμότητας, ενώ για δεύτερη ημέρα ο Πρόεδρος της Fed Ben Bernanke καταθέτει στη Γερουσία.

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ίσως αποκτήσει μεγάλες μειοψηφικές θέσεις στις μεγαλύτερες τράπεζες του έθνους, αλλά δεν σκοπεύει να αναλάβει τους οίκους και να εξοστρακίσει τους μετόχους.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 1,85% στις 7.215 μονάδες, ο Nasdaq 1,93% στις 1.414 μονάδες και ο S&P 1,92% στις 758 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,32%, στις 172,31 μονάδες, ενώ σημειώνεται ότι ο δείκτης από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει απολέσει πάνω από το 9% της αξίας του.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,85% διαμορφωμένος στις 3.848,98 μονάδες ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια της Γερμανίας και Γαλλίας. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,27% στις 3.846,21 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,41% στις 2.696,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v