Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall με το "stress test" στο επίκεντρο

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς ξεκινούν τα "stress tests" των τραπεζών. Επιφυλάξεις ενόψει των ομιλιών Β. Bernanke και Β. Obama, έντονες πιέσεις στην τεχνολογία. Πτωτικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την ομιλία του Barack Obama στο Κογκρέσο. Αγωνία για τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress-tests.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Obama στην ομιλία του στο Κογκρέσο τη Δευτέρα προσπάθησε να εμφυσήσει αισιοδοξία λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομική ανάκαμψη θα «περάσει» μέσα από επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιβαλλοντικές πολιτικές.

Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests για την εξακρίβωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και βιωσιμότητας, ενώ για δεύτερη ημέρα ο Πρόεδρος της Fed Ben Bernanke θα καταθέσει στη Γερουσία.

Από τα μακροοικονομικό μέτωπο αρνητικά επέδρασαν στις συναλλαγές τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο, που διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα 12 ετών.

Εντονες είναι οι πιέσεις και στον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν της πρόβλεψης της Gartner ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών θα μειωθούν 24% στο 2009.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 2,6% στις 7167 μονάδες, ο Nasdaq 2,58% στις 1404 μονάδες και ο S&P 2,6% στις 752 μονάδες.

Οι ευρωαγορές σημειώνουν υποχώρηση μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street, μετά από ένα πρωινό με θετικά πρόσημα. Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,08% , ο DAX 2,37% και ο CAC 1,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v