Wall Street: Πάρτι στον Nasdaq, βουτιά για το πετρέλαιο

Σε ρυθμούς ρεκόρ ξεκινά η τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ενόψει ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στον τεχνολογικό κλάδο. Με 22% «πέταξε» η μετοχή Trump Media, απώλειες 5% για το πετρέλαιο.

Wall Street: Πάρτι στον Nasdaq, βουτιά για το πετρέλαιο
Σε τροχιά κερδών ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, με κεκτημένη ταχύτητα από το τεχνολογικό ράλι που στέλνει τον Nasdaq σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,65% στις 42.387 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,27% υψηλότερα στις 18.823 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 5.836 μονάδες.

Ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κατέγραψε κέρδη 1,6%.

Σε γεωπολιτικό φόντο, οι αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν του Σαββατοκύριακου δεν στόχευσαν πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις, οδηγώντας σε πετρελαϊκό sell off, με απώλειες πάνω από 6%.

Η νέα εβδομάδα είναι φορτωμένη σε ανακοινώσεις κερδοφορίας τρίτου τριμήνου, ελάχιστες μέρες μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που διεξάγονται στις 5 Νοεμβρίου. Πέντε από τις Magnificent Seven —οι Alphabet, Microsoft, Meta Platforms, Amazon και Apple— έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα.

Αναμένονται επίσης μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, όπως η έκθεση για τις θέσεις εργασίας Σεπτεμβρίου, για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης και τον πληθωρισμό PCE, όπως και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τρίτου τριμήνου.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν σχεδόν 3% μετά την έναρξη προσφοράς μετοχών προκειμένου η κατασκευάστρια αεροσκαφών, πληττόμενη από απεργία διαρκείας των εργαζομένων και σωρεία ζητημάτων παραγωγής και ασφάλειας, να συγκεντρώσει περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Aπό την άλλη, η Trump Media & Technology εκτινάχθηκε 22%, αποτυπώνοντας το προεκλογικό κλίμα στον κόσμο των επενδυτικών στοιχημάτων.

Aνοδο 2,7% σημείωσε το Βitcoin πλησιάζοντας μια ανάσα πριν τα 70.000 δολάρια και αισιοδοξώντας ότι ενόψει εκλογών στις ΗΠΑ θα πιάσει τον στόχο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 4,27%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου Brent βουτά 5,4%, στα 71,9 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύθηκε οριακά 0,01% στα 2.754 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v